Treyler
Giriş Tarihi : 17-07-2017 17:22   Güncelleme : 17-07-2017 17:22

Tırsan 4'üncü fabrikasını açtı

Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler markası Tırsan, toplamda 4'üncü Avrupa’da ise 3'üncü fabrikasını açtı. 2017 yılında Türkiye treyler sektöründe, ihracatın da lideri olan Tırsan, yeni üretim tesisi ile birlikte Güney Avrupa başta olmak üzere müşterilerinin taleplerine çözüm ortağı olmaya devam edecek.

Tırsan 4'üncü fabrikasını açtı

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa,Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomi Müsteşarı Katrin Schütz, Ulm Belediye Başkanı Martin Bendel, Achstetten Belediye Meclis Üyesi Paul Bailer, Heilbronn Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tobias Bernecker, VSL-BW (Verband Spedition und Logistik Baden-Württemberg e.V.) Ceo’su Andrea Marongiu ve VSL-BW Başkanı Karlhubert Dischinger başta olmak üzere 14 ülkeden 300'ün üzerinde davetli katıldı.

OLAĞAN ÜSTÜ BAŞARI

Genel Müdür Yardımcısı Alper Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada; 1893 de Ulm şehrinde treyler üretimine başlayan Kässbohrer markasının tarihçesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Aydın, “Biz 124 yıllık geçmişi olan bir marka ğumuz için ve bugün artık 55'den fazla ülkedeki müşterilerimize ulaşıyor olmaktan gururluyuz. 2016 yılına bakarsak Avrupa ağır ticari araç pazarı yüzde 12 büyürken, treyler pazarının ise ancak yüzde 10 büyüdüğünü görmekteyiz. Satış ve yeni siparişler bakımından Kässbohrer, Avrupa pazarında yüzde 72'lik bir büyüme ile olağanüstü bir başarı gösterdi ve özellikle Almanya, Polonya ve Fransa'daki satışlarını ikiye katladı. Rusya pazarında özellikle tenteli perdeli ve damper segmentinde tekrar büyümeye başladı. Kässbohrer Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Belçika gibi önemli pazarlarda önemli bir artış elde etti” .

BAĞLANTI NOKTASINDA

Almanya’da ilk üretim tesisini 1998 yılında Goch şehrinde açan Tırsan, Almanya’nın güneybatı eyaleti Baden-Württemberg’de toplam 100.000 m2 üzerinde yer alan Ulm’de Üretim, Satış ve Satış Sonrası hizmetlerini sunacak olan tesisi kurdu. Ulm; Almanya’nın güneyindeki Stuttgart ve Münih gibi başlıca şehirleri birbirine bağlayan A8 karayolu ile Kuzey Avrupa’yı Güneye bağlayan ve Almanya’nın en uzun karayolu olan A7 karayolunun kesiştiği lokasyonda yer almaktadır. Öte yandan, taşımacılığın ve ulaşımın önemli bir bağlantı noktası olan Ulm şehrinde açılan tesis, Kässbohrer’in Güney Almanya’daki en önemli Satış Sonrası Hizmetler merkezi olacak.

İHRACAT HEDEFİ SAĞLAM

TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde, bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 81 oranında artırarak 111'inci sırada yer aldı. 2012 yılında TİM İhracatçı listesinde ise 900'üncü sıralarda yer alan Tırsan, 4 sene içerisinde toplam ihracatını 6 katına çıkartarak 120 milyon 907 bin 500 Dolar ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca otomotiv sektörünün sıralandığı ilk 1000 ihracatçı firma arasında ise Tırsan 21'inci sıraya yükselerek, 2016 yılında otomobil grubunda ihracatını en çok artıran markalar arasında 2'nci . 2017 yılında toplam ihracatını 2016 yılına göre yüzde 25 artırma hedefi olan Tırsan,  150 milyon Dolar ihracat cirosu hedefi ile sektördeki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.