Teslimatlar
Giriş Tarihi : 18-07-2017 15:07   Güncelleme : 18-07-2017 15:07

Bakanlık sayıyı 45'e çıkardı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gezici kütüphane projesi kapsamında açtığı ihaleyi kazanan Temsa, 5 adet MD9 LE otobüsü teslim etti. 2016 yılında alınan 10 adet otobüsle birlikte Kütüphane hizmeti verecek otobüs sayısı 15'e yükseldi.

Bakanlık sayıyı 45'e çıkardı

Gezici kütüphane otobüsleri törenle teslim edildi. Araç teslim törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Teslim edilen 5 araçla gezici kütüphane sayısı 45’e çıkarken Temsa otobüs sayısı ise 15’e ulaştı. Şuana kadar 308 bin vatandaşımız gezici kütüphaneden yararlandı.

HİZMET AYAĞA GİDİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Ülkemizin zengin kültür birikimini, nitelik ve nicelik olarak güçlendirdiğimiz kütüphane binalarımızla sınırlı bırakmıyor, gezici kütüphane araçlarımızla vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bakanlığımız bünyesinde gezici kütüphane hizmeti veren toplam 40 araç bulunmaktadır. 2016 yılsonu itibariyle, 62 bin 99 kayıtlı üyesi bulunan, bin 165 noktaya hizmet götüren, 142 bin 658 adet koleksiyona sahip olan gezici kütüphanelerden 2016 yılında toplam 308 bin 167 kişi yararlandı” .

TEKNOLOJİK DONANIMA SAHİP

Temsa Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş, geçen yıl 10 MD9 LE otobüsü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim ettiklerini belirterek, “Şimdi 5 MD9 LE aracımızı daha teslim ettik. Filodaki Temsa gezici kütüphane otobüs sayısı bu teslimatla 15’e çıktı. Kültürel alışverişe katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu otobüsler her türlü teknolojik donanıma sahip. Araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunuyor. Vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı da e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanıyor” diye konuştu.