Güncel Haber
Giriş Tarihi : 29-07-2017 12:41   Güncelleme : 29-07-2017 12:41

Basketbol’un arkasında Mercedes var

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile 16 yıldır işbirliği yapan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’nin de ev sahipliğini yaptığı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın etkinlik sponsoru oldu. 31 Ağustos’ta başlayıp, 17 Eylül’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak final maçıyla bitecek organizasyon da Mercedes-Benz Türk, 100 araçlık bir filo oluşturdu.

Basketbol’un arkasında Mercedes var

Türk otomotiv sanayinde bu yıl üretimde 50’nci yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, 2017 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın etkinlik sponsoru . 2001 yılından beri Türk Milli Basketbol Takımları resmi sponsorluğunu sürdüren Mercedes-Benz Türk, Türk basketbolu için bu önemli organizasyonda Türk Basketbol Federasyonu TBF ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği kapsamında; otomobil, hafif ticari araç ve otobüsten oluşan 100 araçlık Mercedes-Benz filosu, organizasyonun hizmetine sunuldu.

FİNAL MAÇI İSTANBUL’DA

2017 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası tarihinde bir ilk yaşandı. Müsabakalara; Romanya, Finlandiya, İsrail ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 4 farklı ülke ev sahipliği yapacak. Bir grubun tüm maçları ve finalleri ise İstanbul’da oynanacak. 2017 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu karşılaşmasında Türki’nin rakipleri ise şöyle: Rusya, İngiltere, Sırbistan, Belçika ve Letonya. 2001 yılında başlatılan Türkiye Milli Basketbol Takımları sponsorluğunu gururla sürdüren Mercedes-Benz Türk, Milli Takımların resmi sponsoru olarak hem federasyona hem de A Basketbol Milli Takımına destek olmaktan onur duyduğunu açıkladı.