Lojistik
Giriş Tarihi : 10-08-2017 11:04   Güncelleme : 10-08-2017 11:04

Sertrans atağa kalktı

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Sertrans, Turquality çalışmalarını tamamladı. Turquality ile birlikte yurt dışı yatırımları hızlanacak. Firmanın ilk yeni ofisi Avrupa'da açılacak, körfez ülkelerine ise yatırım gündemde.

Sertrans atağa kalktı

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, tedarik zinciri yönetiminde verdiği lojistik hizmetleriyle 28 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. 600'e yakın çalışanı bulunan şirketin cirosu da 90 milyon Euro'yu aştı. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile Sertrans, firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermeyi amaçlıyor.

Avrupa’daki direkt hatlarıyla 19 ülkeye ve 80’den fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren şirket, uluslararası kara-hava- deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’e yakın ülkesinde bin 800’den fazla noktaya hizmet veriyor. Şirketin 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip. 2016'da ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü (AEO) belgesini aldı.

INTERMODAL TAŞIMACILIĞA ODAKLANDI

Turquality ile birlikte yurt dışında yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, "İlk olarak Avrupa'da yatırım planlıyoruz. Aslında hangi ülkelere yatırım yapacağımız belli ama bunu henüz açıklamak istemiyoruz. Şu anda Bulgaristan ve Romanya’da ofisimiz bulunuyor. Körfez ülkelerine yönelik de yatırım planlarımız var. Intermodal taşımacılıkta çok aktif değildik ama bu konuda da hızlanacağız. Öte yandan E-ticaret işinde büyüyoruz. Depo yatırımlarımız da ağırlıklı olarak bu alana yönelik. Tekstilde iddialıyız. Çok büyük iki dünya markasıyla başladık. Oldukça iyi gidiyor" .

İŞİN MUTFAĞINA HAKİMİZ

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Ar-Ge ve E-ticaret alanlarında atağa geçen şirketin en önemli gündemlerinden birinin de Turquality ğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl lojistikçilerin Turquality ve Marka Destek Programı kapsamına alınmasının önü açılmış, Türkiye'nin önde gelen büyük lojistik firmaları da kapsama alınmak için sıraya gitmişti. Keleş, Sertrans'ın da Turquality için tüm süreçlerini layarak Bakanlığa başvuru yaptığını açıkladı. Şirket, bu sıralar bakanlıktan gelecek denetçileri bekliyor. Turquality'e hazırlanma sürecinin de Türk şirketlerine büyük katkı sağladığını ifade eden Keleş, "Turquality'e hazırlanan şirketlerdeki ekipler işin mutfağına hakim olma fırsatı yakalıyorlar. Çapraz departmanlar birbirlerinin işlere tüm şeffaflığı ile görebiliyor. Kısacası süreç firmaların kurumsal kimliğine büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.