Lojistik
Giriş Tarihi : 18-08-2017 18:31   Güncelleme : 18-08-2017 18:31

Almanya, anlaşmayı güncelleyecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile Gümrük Birliği Anlaşması'nı güncellemeyeceklerini açıkladı. Merkel ayrıca, "Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir derinleşme söz konusu değil" dedi.

Almanya, anlaşmayı güncelleyecek

Başbakan Merkel, yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında devam eden müzakere sürecine ilişkin "Şu anda katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılmadığı bir durumdayız, mali yardımlar da minimum düzeye indirildi. Gümrük Birliği'nde bir genişleme gerçekleştirmeyeceğiz. Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir derinleşme söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Türkiye, AB ile arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının gıda/tarım, hizmetler, kamu alımları ve üçüncü ülkelerle yapılan serbest ticaret anlaşmalarını kapsayacak şekilde genişletilmesini istiyor. Anlaşmanın güncellenmesinin AB ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini iki katı olan 300 milyar dolara çıkarma potansiyeli bulunduğu belirtiliyor. Gümrük Birliği güncelleme sürecinin başlayabilmesi için üye ülkelerden oluşan Avrupa Birliği Konseyi'nin komisyona yetki vermesi gerekiyor.