Lojistik
Giriş Tarihi : 18-08-2017 19:12   Güncelleme : 18-08-2017 19:12

Arabistan'a ihracat kolaylaştı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Suudi Arabistan'a ihraç edilen gıda, kozmetik ve medikal alanlar hariç, belirli ürünlerde aranan Suudi kalite markası ve uygunluk belgesini vermek üzere Türkiye'deki yetkili kuruluş olarak firmaların taleplerini almaya başladı.

Arabistan'a ihracat kolaylaştı

TSE'nin uluslararası ticarette karşılaşılan teknik engellerin önüne geçmek, ihracatı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla bugüne kadar 120'den fazla iş birliği anlaşması yaptı. TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Türkiye'nin ihracat hedefleri doğrultusunda Enstitünün bu alandaki çalışmalarına hız verdiğini söyledi. Sebahittin Korkmaz, "Anlaşma kapsamında her iki tarafın ilişkilerin artırılması ve ticaretin kolaylaştırılmasına katkı sağlaması hedeflendi. Ayrıca, taraflarca uygulamaya konulacak standart ve teknik regülasyonlar ile uygunluk değerlendirme prosedürleri, düzenlenen uygunluk sertifikaları ve kalite markaları konusunda iş birliği yapılması ve bilgi değişiminde bulunulması da anlaşma kapsamında yer aldı" .

SUUDİLERİ DE TSE TESCİLLEYECEK

TSE'nin, 2012 yılından beri Suudi Arabistan'a ihraç edilen ürünlerde aranan uygunluk belgesini ihracatçılara sağladığına dikkati çeken Korkmaz, Enstitünün Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Kuruluşunca yayınlanan yeni düzenlemelere göre tekrar başvuruda bulunarak 2016'da Türkiye'de gözetim yetkisi aldığını bildirdi. Korkmaz, "Bu ülkedeki mevzuat değişikliği kapsamında Suudi kalite markası vermek üzere kısmi yetkilendirme anlaşmasını Haziran ayında Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Kuruluşu ile imzaladık. Böylece TSE, Suudi Arabistan'a ihraç edilen gıda, kozmetik ve medikal alanlar hariç, belirli ürünlerde aranan Suudi kalite markası ve uygunluk belgesini vermek üzere Türkiye'deki yetkili kuruluş olarak firmalarımızın taleplerini almaya başladı" diye konuştu.