DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız
Giriş Tarihi : 19-05-2020 17:17
Güncelleme : 06-02-2024 18:08

3 Bayram bir arada

Canımızın sıkıldığı, işlerin sarpa sardığı dönemde aylardır eleştirdiğim sektörün çatı Federasyonu olan TOFED sonunda iyi haberler vermeye başladı!... Yazıhane kiralarının, ortak giderin belediye tarafından alınmaması, biraz olsun yüreğimize su serpiştirdi.

Malum, tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de korona virüs salgının ekonomik etkileri dalga dalga büyüyerek yayılmaktadır. Karayolu yolcu taşımacılığı, 1926 yılından bugüne devlet desteği almadan, sektör mensuplarının kendi öz kaynak yatırımları ile gelmiştir. Diğer taşıma türlerine yapılan destek ve teşvikler sonucu sektörümüz ciddi anlamla kan kaybetmiş, bu salgın döneminde ise tekeri dönmeyen otobüsçü ciddi anlamda krize girmiştir.

İşte bu noktada Büyükşehir Belediye Yetkilileri ile görüşme yapmak için devreye giren TOFED yöneticileri, Büyük İstanbul Otogarı’nda kiraların alınmamasını sağlamış, bu da biz sektör temsilcilerine bir can suyu olmuştur. Lakin bu can suyu bize yetmiyor!..

Çıkışların azamiye indirilmesi veya belli bir müddet hiç alınmaması yönünde bir destek sağlanmalıdır. Yine her platformda söylediğim gibi hükümet nezdinde girişimlerde bulunularak KDV oranın talep edilmesi ve genel bir çözüm bulunması gerekir. Ayrıca sektörde yaşanan sorunlar ve çözümü noktasında TOFED yöneticileri sahaya inerek esnaftan görüş almalı, fikri olan arkadaşlar dinlenilmelidir. Bu ay, üç güzel bayram yaşıyoruz!... Kadir Gecesi, 19 Mayıs Atamızın Samsun’a ayak basması ve Ramazan Bayramı!... 4’üncü bayramı da TOFED’den bekliyoruz. Zaman zaman eleştiri yapıyoruz ama takdirde ederiz ki meselemiz şahsi değil, derdimiz ortaktır!... Çözüm: yıkmadan, dökmeden sektörün en büyüğü ile çözüme kavuşturmaktır.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
HALİNİZDEN MEMMUN MUSUNUZ?
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA