Özulaş, Maliye Bakanlığı'nda

Kentiçi toplu taşıma şirketlerinden Özulaş, taşımacı esnafın menfaatine yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Araç tanımının başarıya ulaşması konusunda ciddi çalışmalar yapan Özulaş Yöneticileri, bu seferde KDV indirimi ve ücretsiz taşıma bedellerinin arttırılması için Maliye Bakanlığı'nın kapısını aşındırdı.

Kara - 18-09-2017 22:27 7369 kez okundu.

Özulaş, Maliye Bakanlığı'nda

Özulaş A.Ş. Başkanı Göksel Ovacık, başkan yardımcısı Osman Aydanoğlu, denetim kurulu üyesi Yener Çito, Basın Danışmanı Sadi Toygar ve Halk Ulaşım Başkan yardımcısı Lokman Akman ile Ankara'ya gitti. Yöneticilerin ilk durağı Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Yurdakul . Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda KDV ve vergi sistemi konuları ile ücretsiz taşıma destekleri hakkında talep ve önerilerde bulundular.

Toplantı da Başkan Göksel Ovacık,  özel halk otobüsü esnafının ücretsiz ve indirimli taşımalar ile ilgili gelir-gider dengesinde mağdur ğunun altını çizdi. Mağduriyetin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmalar hakkında bilgi veren Ovacık, hazırladıkları bakanlık yetkililerine sundu. Maliye Bakanlığı uzmanları da vergi sistemi ile ilgili geniş bir sunum yaparak heyete bilgilendirdi.

ÖĞÜTKEN'E TEŞEKKÜR

Özulaş Başkanı Göksel Ovacık önderliğindeki heyet, Sağlık Bakanlığı'na geçti. Heyet burada Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’i makamında ziyaret etti. Öğütken'in özel halk otobüs camiasına büyük destek verdiklerinin altını çizen heyet, bundan dolayı kendilerine teşekkür etti. Ziyaretten son derece memnun ğunun ifade eden Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Biz halkımıza hizmet için geldik. Dün ğu gibi bugün de sizler için ne yapılması gerekiyorsa, onu yapmaya hazırız. Talep ve önerilerimiz bizim için kça değerlidir" ifadesini kullandı.

İŞİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Maliye Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’na yapılan ziyaretin ardından Ankara temaslarını değerlendiren Göksel Ovacık, esnafın menfaatine olacak projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Başkan Göksel Ovacık, "Maliye Bakanlığı bürokratları ile yaptığımız görüşmelerde Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın son günlerde KDV vergi sistemi ile ilgili açıkladığı hak edişlerden yüzde 10 vergi alınması ile ilgili sistemin henüz alt yapı çalışmalarının lanmadığı, sistemin ana hatlarının henüz belli olmadığı ve bu çalışmalar yapılırken sektör temsilcileri bir araya gelinerek istişare yapılacağını bizlere aktardılar. Yaptığımız tespitlerde, öngörülen yeni sistemde özel halk otobüsleri de sistemin neresinde olacağını ve esnafa artı ve eksi neler olacağı hesaplanmalı ve yapılacak görüşmeler sonucunda sektörün yeni taleplerini iletmeliyiz. İki günlük ziyaretimiz kça verimli geçti. Ankara ve mecliste devamlı bürokrat ve siyasiler ile istişare ederek dosyalarımızı takip edeceğiz ve yeni sistem ile ilgili bizlerde talep dosyasını Bakanlığa sunacağız" .

DİĞER HABERLER
Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv