Schmitz Türkiye açılışını yaptı

Alman treyler üreticisi Schmitz Cargobull, Adapazarı montaj tesislerinin resmi açılışını yaptı. Yıllık 3 bin adet üretim yapılması hedeflenen tesiste 39 personel ile şuanda günlük 2 adet treyler montajı gerçekleştiriliyor.

Treyler - 05-10-2017 19:07 3782 kez okundu.

Schmitz Türkiye açılışını yaptı

Schmitz Cargobull, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 5 m2 alanda montaj tesisi kurdu. Tesiste şuanda kayar perdeli ve kapalı kasa treylerler monte ediliyor. Firma, önümüzdeki günlerde ise damperli araçlar için de bir montaj hattı kuracak. Esnek üretim kapasitesine sahip tesiste yıllık üretim planı ise 3 bin adet olarak açıklandı.

Türkiye Genel Müdürü Mile Michevski, Fabrika Müdürü Turan Yıkın ve Satış Müdürü Nihat Ayhan’ın ev sahipliğini yaptığı açılış törenine çok sayıda üst yapıcı ile lojistik firma temsilcileri katıldı. Törende Schmitz Cargobull CEO’su Andrdeas Schmitz ve CFO Boris Billich de hazır bulundu.

LİDER OLMAYA GELDİK

Konuşmasına Schmitz Cargobull'nun tarihçesini anlatarak başlayan CEO Andrdeas Schmitz, nalbant olarak başladıkları işte 125 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Nereden geldiklerini asla unutmadıklarının altını çizen Andrdeas Schmitz, "Biz aile şirketiyiz ve bu şekilde de devam etme kararı aldık. Avrupa'da pazar lideriyiz. Rakiplerimiz bizden çok çok gerideler. Her işe uygun ürünümüz mevcut. 125 yıllık deneyim ve tecrübe ile ürettiğimiz ürünlerimiz sektör tarafından büyük rağbet görüyor. Satış sonrası hizmetlerimiz ile de rakiplerimizden öndeyiz. Biz, kriz ortamında her müşterimizin yayında k ve onlara esnek çözümler ürettik. Bugünde Türkiye'ye lider olmaya geldik. Türkiye coğrafi konum itibariyle de kça önemli bir pazardır. Yıllık bandı ise 12 binli adetlerr. Bizim Türkiye'deki üretim kapasitemiz ise yıllık 3 bin bandındadır" .

SADECE TREYLER SATMIYORUZ

Her müşteriye kulak verdiklerini dile getiren CFO Boris Billich ise şöyle konuştu: "Her ürünün toplam sahip olma avantajı öne çıkıyor. Bizde bunu dikkate alarak planlarımızı yapıyoruz. En ucuz treyleri üretmeyi değil, yaşam döngüsünü hedefliyoruz. Müşterimizin, treyleri elinde bulundurduğu süre içindeki toplam maliyetini düşünerek üretim yapıyoruz. Türkiye’deki bir çok şirket, en ucuzu en iyidir mantığından uzaklaştı. Artık olaya 5 yıl, 10 yıllık perspektifle bakıyor. Biz sadece treyler satmıyoruz. Tam hizmet sözleşmemiz ile müşterimizin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Finansman ve telematik çözümlerimiz var. Yedek parça anlamında da çok büyük hizmetimiz var. Sadece treyler satmakla değil, Türk müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için 1 yıl önce yola çıktık. Rusya’da en iyi treyler ödülü aldık. Biz bunun stratejimiz için en iyi takdir ğunu düşünüyoruz. Türk pazarında da aynı şekilde başarılı olacağımıza ikna eden bir konudur bu. Türk pazarı bizim için çok büyük önem taşıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biri ve treyler pazarı da büyük potansiyele sahip. Avrupa’da bir numaralı treyler firmasıyız. Türkiye’de de 1 numaralı treyler üreticisi olacağız."

TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ

"Alman üreticisi Meiller firması da Türkiye'de üretime geçti ama işler planladığı gibi yürümedi. Üretimi durdurup, fabrikayı kapatmak zorunda kaldı. Aynı hüsranı yaşamamak için nasıl bir plan yaptınız?" sorusuna ise Schmitz Cargobull CEO Andrdeas Schmitz, "Biz Türkiye'ye güveniyoruz. Avrupa'da lideriz. Türkiye'de de bu başarıyı yakalayacağız. Ürünlerimiz kaliteli, ekibimiz iyi. Buradaki genel müdürümüz Mile Michevski ve satış müdürü Nihat Ayhan sahada ve iş ortaklarımız ile diyalogları çok iyi. Türk firmalarının talep ve isteklerini en ince ayrıntısına kadar raporlayıp, planlarını ona göre yapıyorlar. Doğru ürünle, doğru yerdeyiz. Başarılı olmak için sürekli ürünlerini geliştirerek çok çalışıyoruz" cevabını verdi.

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik