Okul servisinde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı toplantıda "Okul Servis Araçları Yönetmeliği"ne ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Kara - 24-10-2017 12:52 9801 kez okundu.

Okul servisinde yeni dönem

Daha kaliteli bir eğitim için sadece okulda verilenlerin yeterli olmayacağını anlatan Bakan Yılmaz, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin evden okula, okuldan da eve götürülürken daha sağlıklı, güvenli ve iyi şartlarda taşınması kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsurlarıdır" .

DENETİM İÇİN KOMİSYON KURULDU

Okul servislerinde artık araç takip sistemi zorunlu hale getirildi. Bunun yayında şoföre hekimden her yıl rapor şartı getirilirken, denetim için komisyonlar kuruldu. Komisyonda öğretmen ve veliler de olacak. Denetim görevini ise İçişleri Bakanlığı yürütecek. Kovuşturma ve soruşturmalar şoförlüğe engel sayılacak. Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecek. Üç noktalı emniyet kemeri ve sensorlu koltuk da zorunlu hale getirildi.

DÜZENLEMEDE YENİ ANLAYIŞ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çıkarılan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında bugüne kadar yönetilen okul servis işleri ilgili bakanlıkların da katılımı ve katkısı ile yaşanan tecrübeler de dikkate alındı. Yeni bir anlayışla düzenleme yapıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Okul servislerinde istenilen sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet seviyesinin yakalanabilmesi için bu alanda çalışan tüm kamu görevlilerinin uyum içinde olması, araçların teknik şartlarının iyileştirilmesi, servis personelinin eğitilmesi ve servis hizmeti denetimin de aksatılmadan yürütülmesi esastır. Bunu teminen yeni yönetmelikte, güvenlik ve denetim işleri İçişleri Bakanlığınca, servis araçlarının teknik niteliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri, mülki amirlerin onayına tabi olmak kaydıyla MEB tarafından yerine getirilecektir. İnanıyoruz ki yeni yönetmelik çerçevesinde verilecek hizmet daha iyi, daha güvenli ve sağlıklı olacaktır."

DARILMA GÜCENME YOK!

İçişleri Bakanı Soylu da çocukların ve araçların güvenliği ile ilgili ayrıntılar içeren yönetmeliğin geçiş döneminde zorlayıcı değil, dikkatli ve güvenli kurallar oluşturulduğunu söyledi. Yönetmeliğin omurgasının denetim üzerine oturtulduğunu, denetimin tüm bakanlıklara paylaştırıldığını belirten Soylu, "Veliler rahat olsun. Çocuklarımız evden okula gidene kadar, okuldan da eve gelene kadar tüm güvenlik önlemlerini almak bizim temel sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk içerisinde hareket edeceğimizi bilmenizi isteriz" diye konuştu. Devlet olarak denetim sorumluluğunu tam anlamıyla yerine getirmek zorunda klarını belirten Soylu, "Müsamaha göstermediğimiz sebebiyle de kimse bize darılıp, gücenmesin. Çünkü bedelini toplum olarak da insanlarımız olarak da ağır ödüyoruz" ifadesini kullandı.

YETERLİLİT KRİTERİ YÜKSELTİLDİ

Bakan Kaya da uzun süredir yapılan çalışmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. Kaya, "Sabah evinin kapısından yavrusunu okula gönderen velilerimizin, annelerimizin, babalarımızın huzur içinde olmaları ve evlatlarının okul dönüşünü beklerken kaygı değil güven içinde beklemeleri, çocukların evlerine güven içinde gelmeleri bizim bu çalışmamızın en temel kaynağını oluşturuyor" . Bakan Kaya, yönetmeliğin mevcut düzenlemeden temel farkının, taşıma faaliyetlerinin daha güvenli hale getirilmesi ğunu söyledi. Servis araçlarına birtakım standartlar getirildiğini belirten Bakan Kaya, belirli süreler konulduğunu ve taşıma faaliyetinde görev alanlarında yeterlilik ve nitelik kriterlerinin de yükseltildiğini ifade etti.

KREŞTE ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Yönetmelikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için çok temel bir çalışmanın yer aldığını aktaran Kaya, şöyle konuştu: "0-3 yaş arası kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin kuruluşlarının denetimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait. Bu kuruluşlara devam eden çocuklarımıza yönelik servis hizmetleri de bugünden itibaren bu yönetmelik kapsamına alındı. Bu bizim için önemli bir çalışmaydı. Bu konuda gerek sorumlu bir bakan olarak, gerek bu yaş gurubunda bir çocuğu olan anne olarak bu eksikliğin giderilmesinden büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Bu çalışma gerçekten çok önemli. Bizler için 0-3 yaş arası çocuklarımız yaş grubu itibarıyla taşıma güvenliği bakımından en hassas olunması gereken yaş grubu. Bu çocuklarımızın da bu yeni düzenlemeyle taşıma güvenliğini daha da güvence altına almış bulunuyoruz."

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik