Şener: Yükünüze sahip çıkın

Türkiye’ye Macaristan’ın geçiş belgesi vermemesi nedeniyle 400 TIR sınır kapısında kaldı. Sorunun çözümü için Budapeşte’de Macar ithalatçılarla bir araya gelen UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Araçlar belge olmadığı için bekliyor. Belge verilmesi için Macar ithalatçıların da bu konuda çaba sarf etmesi gerekiyor” dedi.

Dernekler - 25-11-2017 23:50 5295 kez okundu.

Şener: Yükünüze sahip çıkın

Macaristan Geçiş Belgeleri tükendi. Macaristan, Türkiye’ye ilave belge vermeyince 400 sınır kapısında kaldı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Budapeşte’de Macar ithalatçılarıyla kahvaltıda buluştu. Yaşanan problemi ithalatçılara anlatan Başkan Şener, “Nerede kaldınız, niye gelmiyorsunuz? Diye Macaristan’dan sürekli telefonla aranıyoruz. Budapeşte’ye Macar dostlarımıza mallarının nerede kaldığını açıklamaya geldik. Kapıda bekleyen 400 aracın yaklaşık 80 tanesi Macaristan’a yük getiren araç. Geri kalan 320 tanesi başta Almanya olmak üzere, İngiltere, Hollanda, Danimarka gibi ülkelere yük götürmek için Kapıkule’de bekliyor. Macaristan belge vermediği için yükler kapıda kaldı” diye konuştu.

İKİ TARAF İÇİNDE MADDİ ZARAR

Fatih Şener, Macar ekonomisine zarar veren bu sorunun, Avrupa Adalet Divanı’nın ‘Türk araçlarından Geçiş Ücreti alınamaz’ kararının ardından ve bu duruma çok şaşırdıklarını söyledi. Şener, “2018 yılında geçiş ücretlerinde sorun yaşamayacağımızı düşünüyorduk. Ama daha biz 2017’yi bitirmeden sorunla karşılaştık. Belgeler bitince Macar tarafından ilave belge talebinde bulunduk” .

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKACAK

“Macaristan Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile görüştük ve derdimizi anlattık” diyen Başkan Şener, bu konuda Levente Magyar’ın kendilerine yardımcı olacakları yönde söz verdiklerini açıkladı. Şener şöyle devam etti: “500 adet belgeyi teslim alacağız. Bu belge ancak kapıda bekleyen araçların yürümesini sağlayacak. Macar ithalatçıları ve UND olarak konuyu yakın takip edip, yılsonuna kadar sorun yaşatmayacak Geçiş Belgesi’ni temin etmeliyiz. Ancak bütün mesele Türkiye ile Macaristan arasında Avrupa Adalet Divanı kararı çerçevesinde kalıcı, sorunsuz bir ulaştırma ilişkisinin kurulmasıdır. Asıl meselemiz bu problemin asıl mağduriyetini yaşayan yükün sahiplerine ulaşmaktı. Bugün de bunu yapıyoruz. Türkiye’den ithalat yapan Macar dostlarımıza; yükünüze sahip çıkın, yükünüz boş yere beklemesin, gelin hep birlikte bu problemi çözelim k.”

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv