MAN, 2017’DE HEDEFİNE ULAŞTI

MAN, 2017 yılında daralan pazardan otobüste yüzde 22 pay aldı. Kamyonda ise payını en çok yükselten marka olduğunu anketlerle tescilledi. İkinci el MAN TopUsed’le 175 satış hedefine 2017 Kasım ayında ulaştı...

Otomotiv - 12-12-2017 15:47 5283 kez okundu.

MAN, 2017’DE HEDEFİNE ULAŞTI

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. 12 Aralık 2017 günü İstanbul Taksim Divan Otel’de yaptığı basın toplantısıyla yılı değerlendirdi. Toplantıya, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu katıldı.

OTOBÜS SATIŞINDA YÜZDE 22 PAZAR

Daralan 2017 pazarında pazar payını geliştiren MAN, 2018’de de EURO 6’daki uzmanlığı ile pazar kapmayı hedefliyor. MAN otobüs pazarında 2017’de yüzde 22 pazar payına ulaştı. 2 aks 13 metre uzunluğundaki yeni nesil MAN Lion’s Coach ve yine 2 aks 13 metre versiyonu NEOPLAN Tourliner başta olmak üzere, segmentlerinde üst sınıfı oluşturan modelleri ile Türkiye otobüs pazarındaki payını 2018’de korumayı planlıyor. MAN, Kasım 2017 sonu itibariyle 129 adet otobüs sattı.

LİDERLİĞİNİ ANKETLERLE DE TESCİLLENDİ

Türkiye kamyon pazarında pazar payını en çok yükselten marka konumundaki firma, müşteri memnuniyeti alanındaki liderliğini bağımsız araştırma şirketlerinin anketleriyle de tescilledi. MAN TopUsed, 2. el piyasasında geri alım garantili satışları başlatarak bir ilke daha imza attığı 2017’de uluslararası pazarlarla işbirliğini geliştirdi. 2017 yılını 630 kamyon/çekici ve treyler ile kapattı.

HEDEFİ KASIMDA YAKALADI

TopUsed, 2. el otobüste ise gerçekleştirdiği 175 adetlik satış ile 2017 yılı hedefini henüz Kasım ayında yakaladı. TopUsed’in 175 adetlik 2. el otobüs satışının yüzde 45’ini ise; Almanya, Belçika, Bosna, Bulgaristan, İtalya, KKTC, Kosova, Makedonya, Polonya ve Yunanistan gibi ülkelere gerçekleştirilen yurtdışı satışlar oluşturdu.

SEKTÖR 2+1 VIP TAŞIMAYA DÖNÜYOR

Geçen yıl piyasadaki olumsuz koşullara rağmen, yükseliş yaşadıklarını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, “MAN olarak, pazarda Kasım 2017 sonu verilerine göre yüzde 22’lik bir pay yakaladık. Sektör artık neredeyse en 2+1 VIP otobüse dönüyor. Bu alanda sektörün tüm beklentilerini karşılamak adına MAN olarak pazara 2 aks 13 metrelik yeni ürünlerimizi sunuyoruz. 2 aks 13 metrelik Yeni MAN Lion’s Coach 2+1 koltuklu modellerde 41 yolcu, 2+2 koltuklu modellerinde de 55 yolcu olmak üzere, ayrıca daha rahat koltuk arası mesafeleri ile işletmeci açısından önemli ve rakipsiz avantajlara sahip ürünler sunuyoruz. Standart koridorsuz düz zemini, yolcu bölümündeki tavan yüksekliği, ultra ince ve ergonomik yolcu koltukları ile kendi segmentinin en ferah araçlarından olan MAN Lion’s Coach, yenilenen yüzü ile sunduğu tüm bu benzersiz avantajlarla birlikte en çok talep gören model konumunda olmaya devam edecek.

Yeni Neoplan Tourliner ise 2 aks 13 metre uzunluğunda olan yeni versiyonuyla, premium otobüs segmentinin en cazip modeli olmaya devam edecektir. Yeni Tourliner 2 aks 13 metrelik yeni versiyonu ile 2+1 koltuklu modellerde 41 yolcu, 2+2 koltuklu modellerinde de 52 yolcu olarak işletmecilerin tüm beklentilerini karşılayacaktır” .

İTHAL KAMYON PAZARI ŞAMPİYONU

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “MAN Kamyon ise 2017 yılında TAİD tarafından paylaşılan satış rakamlarına bakıldığında pazar payını en çok yükselten marka konumunda” diye konuştu.

Rekabetin çok yoğun yaşandığı pazarda MAN’ın, yüksek kalitesi, müşteri odaklı çözüm önerileri ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile bir adım öne çıktığını vurgulayan Serkan Sara, şunları söyledi: “MAN, müşteri odaklı üretim anlayışıyla her alanda fark yaratıyor. Bu yaklaşımla geliştirilen EfficientLine serisi çekilerimizde, üstün özellikleri ve yeni seri Euro 6C araçlarımızda müşterilerimize sunduğumuz ilave çözümler ile sektörü adeta şekillendirmektedir. Yaşam boyu maliyetlere bakıldığında MAN; yakıt ekonomisi, uzun ömürlü olması ve daha az yıpranması ile ciddi anlamda fark yaratmıştır. Ayrıca araçlarımızın yüksek performansına satış sonrası hizmetlerdeki müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımımız eklenince halihazırda çok yüksek olan memnuniyet sonuçlarımız, her yıl ğu gibi gelişim göstermiş ve Dünya çapındaki tüm MAN organizasyonlarına ilham verecek, örnek gösterilecek seviyeye ulaşmıştır. MAN, EURO 6C ile iddiasını daha da geliştirdi. Özellikle 2017’nın ikinci yarısından itibaren müşterileriler EURO 6C araçlarla tanıştı. MAN’ın teknoloji alanındaki öncülüğü, EURO 6C ile bir kez daha tecrübe ve tescil edildi. Euro 6C’de kullanılan Commonrail motor teknolojisi, bizim uzun yıllardır kullandığımız, bu konuda çok ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimimizin ğu bir teknolojidir. Euro 6C araçlarımızda teknik anlamda bir çok gelişme yaşandı. Euro 6 araçlarımıza göre yeni seri Euro6C araçlarımızdaki en önemli geliştirme araç performansının en belirgin öğesi olan motorlarda yaşandı. Yeni seri araçlarımızda kullanılan motorlar bir önceki seriye oranla 20 hp daha fazla güç ve 200 Nm ilave tork değeri sağlamakta ve halihazırda sektörün yakıt tasarrufu konusunda öncüsü olan araçlarımızı bir adım daha öne çıkarmaktadır. MAN’ın üstün özelliklerinin yanı sıra rakiplerine göre en büyük avantajlarından biri de; geniş ürün yelpazesidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu tüm araç tipi ve versiyonlarına, araçlarda herhangi bir tadilat veya adaptasyona gerek kalmadan cevap verebiliyoruz. Önümüzdeki 10 yılda da yeni teknolojiler, yeni ürünler, kapsamlı hizmetler ile yeni lokasyonlarda müşterilerimiz ile iç içe olmayı planlıyoruz. EURO 6C araçlarımızda sunduğumuz geniş ürün gamı ile müşterilerimizin taleplerini karşılamaya devam ediyoruz.

2. EL ARAÇLARA GARANTİ

MAN TopUsed Türkiye’nin, MAN Almanya merkez ve global pazarlar ile işbirliğini her geçen gün arttırdığını vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal, 2017 yılında yapılan yurt dışı satışların önemine işaret ederek, “Halen Ankara ve İstanbul Asya yakasındaki iki merkezimizin yanı sıra İstanbul İkitelli, Ankara Kayaş, İzmir ve Konya’daki ilave satış noktalarımız ile birlikte Türkiye’de toplam 6 şubemizle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Orta vadede ise 10 merkeze ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için mevcut bayilerimizle entegreli bir çalışma içerisindeyiz” . Yumrukçal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “MAN TopUsed, sıfır satışlarda vermiş ğu takas destek hizmetinin yanı sıra marka ayrımı gözetmeksizin serbest alımlar da yapmaktadır. Ayrıca takasa alınan veya serbest alım yapılan araçlar, bağımsız ekspertiz raporları ile desteklenmektedir. Seçilen 2. el MAN marka araçlarımız da, sıfır araçlarımızda ğu gibi komple bakım paketli ve garantili olarak satışa sunulabilmektedir. Müşterilerimize, uzatılmış araç garantileri, özel finansman çözümleri, uygun onarım ve bakım sözleşmeleri ile araç modifikasyonları gibi kişiye özel hizmetler sunarak, istedikleri araca, istedikleri şartlarda sahip olmalarını sağlıyoruz. TopUsed olarak, hem 2. el araçlar, hem finansal açıdan sunduğumuz avantajlarla, aracını yenilemek isteyen bireysel müşterilerimiz ve filosunu yenilemek isteyen kurumsal müşterilerimize de, çok önemli takas imkanları sağlıyoruz.”

MAN MÜŞTERİSİ PİŞMAN OLMUYOR

MAN ve Neoplan markalarının aynı da müşterilere verilen sözü de temsil ettiğini vurgulayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Firmamızın Satış sonrası Hizmetler bölümü, tam da bu sözleri yerine getirdiğimiz bir alanda etkin oluyor. Başarımızı müşterilerimizin tekrarlayan araç alımlarında görüyoruz. Müşterilerimize, araçlarımızı satın almakla verdikleri kararın doğruluğunu onlara tekrar gösterme fırsatı buluyoruz. Servis hizmetlerindeki amacımız, müşterilerimizin beklentilerini dahi aşmak. Yetkili servis personelimiz düzenli eğitim programları içinde bir yandan eğitim akademimizin zorunlu standart bilgi düzeyine eriştirilirken, diğer yandan gelişen teknolojinin verdiği dijital olanaklar içinde Ankara’daki merkezimizin online desteğiyle tüm dünyadaki MAN ve Neoplan araçlarının bakım ve onarım deneyimlerinin başarılı sonuçlarından yararlanabiliyorlar. Tüm yetkili servislerimiz sanal tek bir merkezi servis bilgisiyle bütünleşiyor. Arızaların araç tipi, müşteri, kullanım koşulları ve diğer seçilmiş kriterlere göre meydana gelişleri inceleniyor. Veri yönetim çağının ileri analizleri ile artık arızaları doğmadan yakalayabiliyoruz. Buna bir tür kullanım koşullarının genetik incelemesi diyebiliriz. Müşterilerimizi kullanım hatalarıyla ilgili olarak karşılaşabilecekleri arızalarla ilgili olarak uyarabiliyoruz. Bakımlarını yetkili servislerde yaptıran müşterilerimiz, gelebilecek büyük masraflardan kurtuluyorlar.”

DİĞER HABERLER
Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv