Türker Başkurt'un kitabı Örümcek çıktı

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün duayeni Türker Başkurt'un Örümcek isimli kitabı, TÜYAP'ın destekleri ile çıktı. 73 yaşındaki Başkurt'un biyografi nitelindeki kitap, aynı zamanda da Türkiye'deki otobüsçülük sektörünün tarihi anlatıyor. Türker Başkurt, birinci baskısı yapılan kitabın tüm gelirini TOSEV'e bağışladı.

Güncel Haber - 26-12-2017 14:34 6656 kez okundu.

Türker Başkurt'un kitabı Örümcek çıktı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başdanışmanı Türker Başkurt, yazdığı Örümcek isimli kitabın imza gününde dostlarıyla bir araya geldi. Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TOSEV) Başkanı Latif Karaali'nin evsahipliğinde yapılan imza günü etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

TOSEV Başkanı Latif Karaali, "Benimde geniş bir sektör arşivim var ama Türker Başkurt, bizim yaşayan arşivimizdir. Uzun bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan Örümcek, sektörümüz için tarihi bir belge niteliğinr. Gelirinin ının da vakfımıza bağışlanması bizleri ayrıca gururlandırdı" . TOFED Başkanı Birol Özcan ise Türker Başkurt'u İstanbul'a üniversite okumaya geldiği dönemde tanıdığını ve o günden beri de dostluklarının devam ettiğini söyledi. Başkurt'un otobüsçülük tarihinde bir ekol ğunu dile getiren Özcan, "Sektörde bir çok ilkler, Türker Başkurt ile birlikte yaşanmaya başladı. Sirkeci'den memleketim Elazığ'a giden bir otobüse en az 10 il'in yolcusunu verir, hatta Edirne bileti bile kesip yolcuyu otobüse bindirirdi. Biz o günlerden bu günlere geldik. Kitaba şöyle bir göz attığımda o yıllardaki tüm anılar gözümün önüne geldi" diye konuştu.

Samsun’dan 1944 yılında doğan Türker Başkurt, 1952 yılında 8 yaşındayken otobüsçülük mesleğiyle tanıştı. Bir taraftan okula giderken, diğer tarafta ‘benim için bir tutku’ ği otobüsçülük mesleğini Sirkeci’de yapmaya çalışan Başkurt, o yılları şöyle anlatıyor: “Otobüsçülük, işletmecilik benim için bir tutku, bir özlemdi. Rüyalarıma giriyor, bir takım projeler de çiziyordum kafamda. Otobüs yazıhane ve yazılarının tek tip olması, tek renk boyanması kendimize ait logomuzun olmasını hayâl ederdim. Zaman içinde bunları becerebildim. Firmam Hakiki Koç, İstanbul-İzmir hattını açarken bu hayâllerimi ön plana aldık. Logo yaptık, otobüs içine önem verdik, sinema makinesi koyup filmler oynattık. Mustafa Kemal Paşa’da bir büfe ile anlaşıp açık büfe çay ve meşrubat ikramı verdik. İstanbul’da servis hizmetleri için Halıcıoğlu’nda indirme ve bindirme terminalini İstanbul’da ilk ben yaptım.”

Biyografi niteliğindeki “Örümcek” adlı kitabında yazar, hayatı boyunca hep paylaşımcı biri ğunu belirterek, “Para benim için ikinci planda geldi. Dostluklara, bana bir gelene iki adamı giderek önem verdim. Ama, hayat çizgim bu imiş. Hiç pişman olmadım yaptıklarımdan” diye anlatıyor hayatını...

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar