Gelenek bozulmadı: 8 yıl üst üste lider

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Akgül, 2017 yılının da lideri olduklarını belirterek, “55 yıllık firmayız. 8 senedir liderliğimizi açıklamaktan da gurur duyuyoruz. 8 değil, 80 yıl daha lider olmayı istiyoruz” dedi.

Otomotiv - 11-01-2018 15:42 6465 kez okundu.

Gelenek bozulmadı: 8 yıl üst üste lider

Otokar, 11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Taksim Divan Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 2017 yılını değerlendirdi. Toplantıda, 2018 yılında beklentiler de paylaşıldı. Toplantıya, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı, Pazarlama Müdürü Tarkan Burak, Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Otobüs Satış Müdürü Murat Torun ve Kurumsal İletişim Müdürü Beril Gönüllü katıldı.

80 YIL DAHA LİDERLİK...

Üst üste sekiz yıldır liderliklerini açıklayan Otokar firması, bu yıl da geleneği bozmadı. Toplantıda konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Akgül, Türkiye’nin en eski otomotiv firmalarından biri klarını belirterek, “55 yıllık bir firmayız, 8 senedir liderliğimizi açıklamaktan gurur duyuyoruz. 8 değil 80 yıl daha liderlik açıklamayı diliyoruz” ...

3 TİCARİ’DEN 1’İ OTOKAR

2017 yılını da pazar lideri olarak kapattıklarını belirten Basri Akgül, şunları söyledi: “Türkiye toplam pazarı yüzde 4 arttı. Toplam küçük otobüs pazarı ise yüzde 12 artış gösterdi. Otokar olarak bu rakamların oluştuğu pazarda yüzde 11 büyüme yakaladık. Yani Türkiye’de her satılan 3 ticari araçtan 1’i bizim markamız. Bunun gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl özellikle 12 metrelik kentiçi otobüs pazarında hızlı bir artış görüldü. Pazarı artıran etkenlerin başında belediyelerin 12 metrelik otobüs yatırımlarının büyük kısmını 2017 yılında yapmaları . Bu artışın nedeni, mevcut otobüsleri alçak tabanlı otobüslerle değiştirmekle yaşandı.”

MİDİBÜS’TE YÜZDE 39’LUK BAŞARI

Anadolu’da otobüs satışının da geçen yıl hayli arttığını belirten Akgül, “Anadolu’da ise, minibüslerin küçük otobüse dönüşünü gördük. 2017 yılında daha senenin başında bu dönüşümlerle birlikte beklentilerimizin üzerinde bir artış hızı yakaladık. Bu hızla birlikte biz de otobüs pazarını lider kapattık” diye konuştu. Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Otokar olarak küçük otobüs pazarında çok etkiliyiz. Küçük otobüs segmentinde yüzde 39’luk bir pazara ulaştık ve bu liderliğimizi daha uzun süre devam ettireceğimizi düşünüyorum. Ürettiğimiz otobüslerimiz Avrupa standartlarında.”

AVRUPA’YA OTOBÜS SATIŞI

Avrupa’da da Türkiye gibi 2017 seçimlerle geçen bir yıl ğunu bu nedenle Türkiye ile paralel satışlar yaşadıklarını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Akgül, “Avrupa ihracatında da daralmalar yaşanmasına rağmen, 2017 yılı Türkiye ile aynı . Otokar olarak 70 milyon Euro seviyesinde ihracat yaptık Avrupa’ya. Otokar hem Türkiye’de hem de Avrupa’da satışlarını yükseltmeye devam ediyor. Örneğin Fransa’ya en son yaptığımız 200 adetlik teslimatın ardından bu ülkedeki araç parkımız 2 bin 700’e ulaştı. Avrupa’da kentiçi otobüslerinde de büyüdük. Balkanlarda varlığımız arttı ve gittikçe de devam ediyor ihracatımız. Malta Adası’nın en büyük otobüs pazarını ise Otokar olarak elimizde bulunduruyoruz. Malta’da Adası’ndaki her 10 otobüsten 9’u firmamıza ait araçlardan oluşuyor” .

ŞEHİRLER ARASINDA ALTERNATİF

Otokar’ın 10 metrelik otobüsü Doruk T’nin şehirler arasında alternatif ğunu belirten Basri Akgül, şunları söyledi: “Şehirler arasında geçen yıl yüzde 50 daralma yaşandı. Uçak, hızlı tren ve bireysel otomobillerin artışı nedeniyle artık uzun mesafe taşımacılığı yavaş yavaş bitiyor. Yolcu sayısı azaldı. Yaz ayları ve bayramların dışında otobüsler neredeyse boş severler düzenliyor diyebiliriz. Doruk T modelimiz ise, tam bu daralan sektörde hem yarı yarıya maliyetleriyle hem de güçlendirilmiş 6 silindirli motoruyla 12 metrelik otobüslere rakip olabilecek kalitede. Doruk T, bir çok seyahat firmasının da dikkatini çekiyor diyebiliriz.”

“EN İYİSİ ATLAS KAMYONET”

Kamyonet pazarındaki Atlas modelini de değerlendiren Akgül, “Otokar kamyonet pazarında da yüzde 11 büyüdü. Toplam kamyonet pazarının yüzde 4 artış gösterdiği ortamda, Atlas yüzde 8.5 büyüdü ve pazarının üzerine çıktı. Bir çok yenilikçi teknoloji ile donatılan Atlas kamyonetlerde, yokuş kalkış desteği ve bir çok güvenlik donanımı standart olarak sunuluyor. Atlas bu sektördeki en iyi kamyonetlerden biri diyebilirim. Atlas’te en dayanıklı ve verimli motor ve şanzıman kullandık” diye konuştu.

OTOKAR HEDEFİNİ KORUYACAK

2018 yılından beklentilerinin iyi ğunu belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Akgül, “En büyük hedefimiz pazardaki liderliğimizi korumak. Avrupa’daki yükselişimizin de süreceğine inanıyorum. Dünya bizim oyun alanımız. Taşımacılığın her alanında yer almak istiyoruz. Türkiye’deki ticari araç sektöründe bir çok ilkleri Otokar yaşatmıştır. Örneğin alternatif enerji konusunda, elektrikli ve hibrit otobüsleri ilk biz yaptık” .

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik