Krone Türkleşti

Alman treyler üreticisi Krone, Türkiye'de hacimli yatırımlarını sürdürüyor. Şuana kadar Türkiye'de 40 milyon Euro yatırım yapan Krone, geleceğe yönelik planlarında Türkiye fabrikasında 10 bin adet yurtiçi, 10 bin adette yurtdışı üretim ve satışı hedefliyor. Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker, "Bernard Krone ailesi Türkiye'yi seviyor ve özel bir bağı var. Bu nedenden ötürü Krone markası Türkiye'den hiç çıkmayacak" dedi.

Treyler - 01-03-2018 13:56 3190 kez okundu.

Krone Türkleşti

Krone Türkiye, 35 kişilik sektörel ve ulusal basını 28 Şubat 2018 tarihinde İzmir Tire'deki Fabrika tesislerinde ağırladı. 2 gün süren etkinlik boyunca, basın mensupları fabrikayı detaylı inceleme fırsatı buldu. 224 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste şase imalatı ve 3 farklı modelin üretimi ile diğer ürün gruplarının montajı yapılıyor. Türkiye'de üretilen araçlar Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın bir çok ülkesinin yanında Türki Cumhuriyetlerine ve Orta Doğu ile Asya ülkelerine ihraç ediliyor.

Fabrika turunun ardından Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker, Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer, ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Krone'nin tarihçesiyle Başlayan CEO Rıza Akgün, 1906 yılından beri Almanya’da ve Avrupa’da edindikleri tecrübe ve yakaladıkları yüksek kalite standardını Türk halkının hizmetine sunduklarını söyledi.

KONTROLLÜ BÜYÜYOR

Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, "Yurtiçi ve yurtdışı pazarda 2016 yılında 1999 adet treyler satışı gerçekleştirdik. 2017 yılında ise yüzde 13 daralan iç pazarda bizim satışlarımız arttı. Yılı 1991 adet satışla kapattık. Krone Türkiye olarak bizim kısa ve uzun vadede ciddi hedeflerimiz var. Biz kontrollü büyümeye önem veriyoruz. İhracat artışından ötürü kapasitemizi haftalık 45 adetten 80 adete çıkarttık. Tesisimiz 10 bin an üzerinde üretim kapasitesine sahip ve şuan için yıllık 4 bin adetlik üretim hedefliyoruz. Krone’nin yüksek kalite standartlarına uygun şasilerimizi de Nisan 2017 tarihinden beri kendi fabrikamızda üretiyoruz. Üretimdeki yerlilik oranımız yüzde 60 seviyesinde ve önümüzdeki dönemlerde bu oranın yüzde 80'lere çıkmasını planlıyoruz. 150 personel istihdam ediyoruz ve bu sayı Nisan ayı itibariyle 243'e çıkacak. Eğitime ve yetişmiş insan gücüne önem veriyoruz ve personellerimiz dönemsel olarak Almanya'daki fabrikamızda eğitim alıyor. Endüstri 4.0'ı destekliyoruz ve robot teknolojisiyle üretim planlıyoruz ama insan gücüne olan yatırımdan da vazgeçmeyeceğiz" .

40 ÜLKEDE FAALİYETTE

Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker de, treylerde İzmir Tire dışında Almanya’da 4 ayrı fabrikada üretim yaptıklarını söyledi. 2017 yılında Krone Grubunun satışlarının yüzde 69’unun ticari araçlar grubundan geldiğinin altını çizen Voelker, yıl içerisinde 51 bin 507 adetlik satışa imza attıklarını açıkladı. Voelker, "Krone'nin toplamda 4 bin 500 çalışanı var. Grubumuz tarım aletleri ve treyler olmak üzere iki ayrı alanda üretim yapıyor. 40 ülkede treyler anlamında iş yapıyoruz. Tarım alanında ise Çin'den Amerika'ya kadar olan tüm bölgede faaliyet gösteriyoruz. 33'ü Türkiye'de olmak üzere 1300 servis noktasıyla müşterilerimize satış sonrası hizmet veriyoruz. Üretimdeki kalitemizi, serviste de müşterilerimize sunuyoruz. Krone ailesinin Türkiye ile güçlü bir bağı var ve bu bağ doğrultusunda Türkiye'ye ayrı bir önem veriyor" diye konuştu.

BERNARD KRONE DE LAZ DAMARI VAR

"Bernard Krone ve ailesinin Türkiye ile nasıl bir göbek bağı var ki, Türkiye'den vazgeçemiyorlar" sorusu üzerine Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker, "Krone bir aile şirketidir. Aile şirketinin karar vermesi farklı, holding şirketinin karar vermesi farklı. Bernard Krone karar verip, bir işe başladığında kolay kolay pes etmez. Her ne kadar aldığı kararlarda sert ve inatçı görünse de çalışanlarına ve müşterilerine karşı çok sempatiktir ve bütün hepsini ailesi gibi görür. 5-10-20 yıl ileriye bakar ve bir yola girdiğinde kolay kolay dönmez. Her ne kadar sert mizacı olsa da insanlara karşı duygusaldır. Çalışanlarını sever. Ailesini sever. Çalışanlarını da ailenin bir ferdi gibi görür. Tüm müşterilerinin 7 gün 24 saat telefonlarına çıkar ve gerekli kolaylıkları sağlar. Bernard Krone ve ailesi Türkiye'yi seviyor ve özel bir bağı var. Önümüzdeki dönemde burada önemli yenilikleri açıklayacağız. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Krone, uluslararası çapta çok geniş bir organizasyon yapısına sahip. Türkiye bizim için çok önemli. Bu organizasyonu en doğru şekilde yönetebilmek adına yönetim kurulumuzun çalışmaları devam etmektedir. Yakın bir gelecekte açıklayacağımız yeniliklerle birlikte global çapta treyler sektörüne yön vermeye devam edeceğiz" cevabını verdi.

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv