Okuma alışkanlığı Temsa ile artıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni kütüphane araç alımında tercihini yine Temsa'dan yana kullandı. Son 2 yıl içerisinde bakanlığa 15 adet MD9 LE otobüsünü gezici kütüphane olarak teslim eden Temsa, bu yıl 10 adet MD9 LE araç daha teslim ederek filodaki otobüs sayısını 25’e çıkarttı.

Teslimatlar - 06-04-2018 15:08 4800 kez okundu.

Okuma alışkanlığı Temsa ile artıyor

Türkiye’nin otomotiv üreticilerinden Temsa, taşımacılıkta ğu kadar kültür ve sanat faaliyetlerinde de etkin olmaya devam ediyor. Temsa otobüsleri, şehirlerin uzak semtlerinde yaşayıp, uzaklık sebebiyle yerleşik halk kütüphanelerinden yararlanamayan vatandaşlara gezici kütüphane . Kültür Turizm Bakanlığı tarafından 54'üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik ile kütüphane araçları törenle illere teslim edildi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milletvekilleri, Müsteşar, İdare Genel Müdürleri ve Temsa yetkililerinin yer aldığı tören kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphane aracı filosuna 10 adet Temsa MD9LE Gezici Kütüphane aracı eklendi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un anahtarlarını törenle teslim ettiği otobüsler Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin ve Yalova’da vatandaşların kullanımına sunulmak üzere yola çıktı.

400 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Kısa bir süre içerisinde, her ilimizde en azından bir tane gezici kütüphane olmasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 400 bin insanın ayağına gezici kütüphane götürdük. Gezici kütüphaneleri 81 ilimizde artırırsak, çok sayıda insanın kitapla daha yakın olmasını sağlayacağız. 10 şehre daha Gezici Kütüphane aracı göndereceğiz. Böylece bu seneki 10 ille birlikte 54 ilimiz gezici bir kütüphaneye sahip olacak” . Ülke genelinde bin 375 noktaya kütüphane hizmeti götürdüklerinin bilgisini veren Kurtulmuş, kütüphanelerin aynı da, kullandığı teknolojik imkânların da artırılması için gayret sarf ettiklerine dikkat çekerek, Kütüphane Otomasyon Sistemi isimli elektronik sistem ile kütüphaneleri e-devlet uygulamasına entegre ettiklerini kaydetti.

TEKNOLOJİ İLE DONANATILDI

Temsa Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Şimdi 10 MD9 LE aracımızı daha teslim ettik. Filodaki Temsa gezici kütüphane otobüs sayısı bu teslimatla 25’e çıktı. Temsa olarak kültürel alışverişe katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu otobüsler her türlü teknolojik donanıma sahip. Araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç, mini buzdolabı, su ısıtıcı bulunuyor. Vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı da e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanıyor.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar