2.el de güvenin adresi Mercedes

Mercedes-Benz Türk 2. el Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, 2017 yılında 2 bin 500 adet otobüs ve kamyon satışı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Aksay, 2018 yılını ise sürdürülebilir stok seviyesi ile tamamlayacaklarını dile getirdi.

Otomotiv - 12-04-2018 11:19 2900 kez okundu.

2.el de güvenin adresi Mercedes

Otomotiv sektöründe 2.el faaliyetlerine 2009 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, aradan geçen 9 yılda sektörü kurumsal yapıya kavuşturdu. BusStore ve TruckStore çatısı altında 2.el faaliyetlerine devam eden şirket, 2017 yılında 2 bin 500 adetlik satışı ile 120 milyon Euro'luk ciro seviyesine ulaştı. Mercedes-Benz Türk 2. el Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, TruckStore Müdürü Kıvanç Aydilek ve BusStore Müdürü Oytun Balıkçıoğlu'nun da hazır bulunduğu basın toplantısında 2017 yılını değerlendirdi ve 2018 yılı hedeflerini açıkladı.

TEK BİR NOKTADA SATIŞ

"2009 yılında 2. el kamyon pazarına TruckStore, otobüs pazarına ise BusStore markalarıyla girmiş olan Mercedes-Benz Türk, ticari araç sektöründe başlattığı bu konseptte liderlik bayrağını müşterilerine sunduğu avantajlarla göğüsledi" diyen Osman Nuri Aksoy, satış, ekspertiz ve kredilendirme hizmetlerinin yanında gelişmiş servis ağı ile sektörde hizmet verdiklerini söyledi. 2.el sektörünün kurumsallaşmasına öncülük ettiklerinin altını çizen Aksoy, "Eskiden bize araç almaya gelen müşteri, geçmiş yıllardaki alışkanlığından dolayı ustası ile birlikte geliyordu. Bize duydukları güven sayesinde artık gönül rahatlığı ile gelip, ekspertiz raporuna bakarak tek bir noktada kredi ile birlikte aynı gün içerisinde satış işlemlerini layıp, aracının tam faturasını alarak dönüyorlar" .

SATIŞDA İKİNCİ SIRADA

"Gürcistan, Yunanistan, Hollanda, Almanya, Azerbaycan, KKTC ve Bulgaristan’a kadar uzanan geniş bir ihracat pazarımız var. İhracatın otobüs satışlarımız içerisinde önemli bir yer tutmaya devam edeceğini öngörüyoruz" diyen Mercedes-Benz Türk 2. el Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, TruckStore ve BusStore markalarının sergilediği başarı sıralamasında Türkiye'nin Almanya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını açıkladı. Sektöre kurumsallık getirmek için yola çıktıklarının altını bir kez daha çizen Aksoy, "Amacımız kârlılık değil ama önümüzdeki dönemde bu işi başa baş yapmaktan biraz daha ileri gitmek istiyoruz. Yola çıktığımızda yapamazsınız deneni biz başardık ve sektöre kurumsallık getirdik. Bizim gibi şirketlerin çoğalmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

BARAŞININ SIRRI DİSİPLİN

Mercedes-Benz Türk 2. el Kamyon ve Otobüs Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti: "Daimler grubu içerisinde Türkiye bir örnek teşkil etmektedir. Başarımızın altında Alman disiplini, Türk pratiği ve Mercedes-Benz'e olan güven yatıyor. Yalın ve hızlı süreçlerimizle bir iş günü içerisinde müşterimizin alım-satım, kredilendirme ve sigorta gibi tüm işlemlerini tek çatı altında gerçekleştiriyoruz. Takas, ticari araç pazarının olmazsa olmazıdır. Bugün 2.el alan müşterimiz, yarın sıfır Mercedez-Benz araç alan müşteri olacak. Dolayısıyla biz her sattığımız aracın arkasında duruyoruz ve müşterilerimizin hep yanındayız. Sıfır araçta sunulan imkanların bir çoğunu da 2.elde sunuyoruz. Marka olarak bizler 2030 yılına kadar olan tüm planlarımızı yaptık. 2018 yılında da planlarımız dahilinde faaliyetlerimize devam edeceğiz. 2018 yılında sürdürülebilir bir stok seviyesi ile giriş-çıkış hızını dengeleyeceğiz."

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik