Kiralama ile maliyet düşüyor

Lojistik firması Alışan, Tırsan'ın kiralama şirketi FiloTır ile olan sözleşmesini yeniledi. 2015 yılında 36 aylığına 30 adet semi treyler kiralayan Alışan, 2018 yılında sayıyı 55'e çıkarttı. Sal ve silobas tipi römorklar ile birlikte firmanın filosundaki kiralık araç sayısı 101'e yükseldi. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, "Güçlü partnerlere ihtiyaç var. Tırsan'da bizim güçlü partnerimiz" dedi.

Treyler - 13-04-2018 21:18 2808 kez okundu.

Kiralama ile maliyet düşüyor

Alışan Lojistik, FiloTır ile 55 adet Tırsan Perdeli Maxima Plus semi-treylerler anlaşması yaptı. Kiralanan araçlar, Tırsan'ın Adapazarı yerleşkesinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine; Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Operasyon Koordinatörü Erkut Kasapseçkin, İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, Satın Alma Müdürü Kaan Gezek, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Bayi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç ile firma yetkilileri katıldı.

KESİNTİSİZ HİZMET

Sistemin avantajlarını anlatan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, FiloTır ile şuana kadar kiralanan araç sayısının 450 adet ğunu söyledi. Kiralama modelinde en büyük avantajın işletme maliyetine olan katkılar ğuna dikkat çeken Nuhoğlu, Alışan'ın 3 yıldır bu avantajlardan bizzat faydalandığını aktardı. Nuhoğlu, "Eskiden araç kiralanmaz, satın alınır düşüncesi vardı. Ama bugün bu algı artık değişti. Artık Türk firmaları da araç kiralayarak hizmetlerini sürdürmeye başladı. Bu konuda Alışan öncü . Batıda araç kiralama toplam satışların yüzde 50’sini oluşturur. Büyük firmalar kendi mal varlıklarına araç satın almazlar, hizmeti satın alırlar. Aracı kiralar, aylık ödeyeceği parayı bilir. Servisini, bakımını her şeyi dışarıdan kiralar ve  kilometre başına araç maliyetini bilir. Ve sadece ona odaklanır. Bizde ise mevzuatlar farklı ğu için özmal oranında araç kiralanabiliyor" . FiloTır ile kiralanan araçlar için servis hizmetinin sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının altını çizen Nuhoğlu, "Dünya genelinde 335 noktada direkt Kassbohrer servisi olarak her türlü müdahaleyi yapabilecek seviyedeyiz. 7 gün 24 saat 17 dilde cevap verebilen bir merkezimiz var. Şoför aradığı en yakın servise yönlendirme yapılıyoruz" şeklinde konuştu.

İŞİMİZE ODAKLANDIK

"Kiralama modelinin çok daha avantajlı ğunu gördük" diyen Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan ise şöyle konuştu: "Değişim dünyada çok hızlı gerçekleşiyor. Güçlü partnerleriniz yoksa, bu değişime ayak uyduramazsınız. Tırsan, bizim güçlü partnerimiz ve teknolojik gelişmeleri onunla birlikte takip ediyoruz. Yıllardır bizimde düşüncemiz öz mal sahibi olmak üzerineydi. Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki kiralama, öz mal modeline karşı çok daha avantajlı bir model. Bir kere her şeyden önce 3-5 senelik periyotlarda araç teknolojileri değişiyor. İnovasyon geliyor, ekipmanlar değişiyor dolayısıyla bunun avantajını her anlamda kullanıyor olmak, hizmet veren tarafta çok ciddi artı değir sağlıyor. İkinci noktada araçların verimliliği artıyor. Bu sayede maliyetinizi kontrol ederek sürprizlerle karşılaşmıyoruz. İşimize odaklandık ve bu sayede aylık maliyetlerimizi biliyoruz."

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv