Brisa, ticaride hedef büyüttü

Türkiye ticari araç lastik pazarındaki başarısını bir adım öteye taşıyan Brisa, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanındaki dev projelere çözüm ortağı oldu. Türkiye’de 14 bin 500 filo müşterisine ulaşan şirket, ülkedeki tüm ticari lastiklerin yüzde 23’üne ölçüm yaptı ve toplamda 2,3 milyon lastiğe dokundu.

Güncel Haber - 17-04-2018 13:08 3322 kez okundu.

Brisa, ticaride hedef büyüttü

Bridgestone ve Lassa markalarıyla lastik sektöründe faaliyet gösteren Brisa, ticari araç lastikleri segmentinde büyüme için atılımlarını hızlandırdığını duyurdu. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, şirketin Profleet hizmetlerindeki yenilikler, yoğun saha çalışmaları, verimlilik ve performans odaklı ürün ve hizmetleri ile liderliği pekiştirme hedefi paylaşıldı. Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, Brisa yöneticilerinden Cihan Saral, Serhat Saraç, Şebnem Keskin, Berk Berksu, Neslihan Altuntaş ve Seray İnal'ın da hazır bulunduğu toplantıda şirketin 2017 yılını değerlendirerek, 2018 yılı hedeflerini paylaştı.

HER ÜÇ LASTİNDEN BİRİ BRİSA

Pazarlama Direktörü Evren Güzel, Türkiye ağır ticari lastik pazarında satılan her üç lastikten 1'inin Brisa açıkladı. Güzel, “Türkiye’de ağır ticari araç üretimi 2017’de %19,2 artış göstererek 31 bin adet olarak gerçekleşti. Sektörün, yeni karayolu, inşaat ve altyapı projelerinin de etkisiyle 2021 yılına dek istikrarlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Ticari araç performansındaki bu gelişmelere paralel olarak ticari lastikler pazarında da yüksek potansiyel devam ediyor. Son 5 yılda, dünya lastik pazarında toplam büyüme %13 olurken, ağır ticari araç lastiklerinde büyüme %18 olarak gerçekleşti. Türkiye de küresel arenadaki büyüme trendinin en yoğun gözlendiği ülkelerden biri. 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla %3 büyüyen ve 2,3 milyon adede ulaşan ticari araç lastik pazarının 2022 yılında %12 artışla 2,6 milyon adede yükseleceği öngörülüyor” .

EKİP SAHADA BİLGİ TOPLUYOR

Yeni nesil ürünler ile müşterilerine her katma değerli hizmetler sunamaya devan edeceklerini ifade eden Güzel, “Pazardaki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek üzere Brisa olarak 2018’de çalışmalarımızı hizmet çeşitliliğimiz, yoğun saha aktivitelerimiz ve dijitalleşen yeni hizmetlerimizle bir adım öteye taşıyoruz. İşinin uzmanı Profleet Danışmanlarımız ile sahadaki gücümüzü ve farkımızı ortaya koyuyoruz. Bugün Türkiye’deki tüm filolara hizmet çözümlerimizi sunduğumuzda,  yılda 13,7 milyar TL değerinde tasarruf sağlama gücüne sahibiz. Brisa bu hizmetleri ile dünya çapında da pek çok büyük ölçekli projede iş ortağı olarak tercih ediliyor. Şirketimiz son olarak Etiyopya’da 300 km uzunluğundaki mega demir yolu projesinde filo yönetimi çözümleri ile yer alıyor. Potansiyelimizin ve gücümüzün bilincinde olarak yeni nesil ürünlerimiz ve hizmetlerimizle, filo müşteri ağımızı daha da genişleterek liderliğimizi pekiştirmeye kararlıyız” diye konuştu.

SORUNA ANINDA MÜDEHALE

Pazarlama Direktörü Evren Güzel, şöyle devam etti: “Profleet hizmetlerimiz kapsamında şimdiye dek pazardaki tüm ticari lastiklerin %23’üne ölçüm yaptık ve toplamda 2,3 milyon lastiğe dokunuldu. 2017 yılında müşterilerimize 4 binden fazla saha çalışması ve lastik ölçüm hizmeti verdik. Aynı da 2017 yılında sektörde bir ilk olarak sunduğumuz Propratik zinciri altında İstanbul’da 2 yeni mağaza açtık. Böylece ülke çapında 6 ilde, 8 mağaza ile hizmet veren Propratik, ağır ticari araçlar için tüm lastik, akü, yedek parça ve aksesuarların satış-servis ihtiyaçlarını yenilikçi çözümleriyle karşılıyor. Profleet ile yakaladığımız başarıda dijitalleşme odaklı yenilikçi hizmetler büyük bir rol oynuyor. Bu kapsamda son olarak Profleet hizmetlerine Filo Bilgi Merkezi’ni de ekledik. Filo müşterilerimizin tüm saha ve ölçüm sonuçlarını, lastik sorunlarını anında telefonlarından takip edebilecekleri bir telefon uygulaması geliştirdik. Böylece filo yönetimi dijital sistemlerle anlık olarak gerçekleştirilebiliyor.”

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv