En çevreci şirket Mercedes

Otomotiv üreticilerinden Mercedes-Benz, Türkiye'de yaptığı çevreci yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. ISO 14001 belgesini alan şirket, “Sıfır Atık Su” projesi ile suda, “Hava Kirliliği Kontrolü” ile havada ve “Atık Yönetimi” ile de karada en çevreci otomotiv üreticilerden biri oldu.

Otomotiv - 30-05-2018 15:27 12185 kez okundu.

En çevreci şirket Mercedes

Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü, kış aylarında da ısı ihtiyacının yüzde 40’ını fabrika içerisinde bulunan Trijenerasyon Tesisi'nden karşıyıyor. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ise; 2017 yılında elektrik tüketiminde yüzde 3, doğalgaz tüketiminde yüzde 14 ve su tüketiminde yüzde 20 oranında tasarruf sağlandı.

Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk; Daimler bünyesindeki çevre koruma verimliliği düzenlemelerine birebir uymaya devam ediyor. Sorumluluk bilinci doğrultusunda tesislerinin çevreye etkilerini sürekli azaltan şirket, iyileştirmelerine devam ederek otomotiv sektörüne yön verdi. Son olarak ISO 14001:2015’e geçiş denetimini başarıyla layan ve Çevre Yönetimi Sistemi sertifikasını almaya hak kazanan Mercedes-Benz Türk; ilgili yasal yönetmeliğin gerektirdiği sertifikalara sahip uzmanlardan oluşan Enerji Yönetim Takımı’nın hazırladığı düzenli raporlamalarla iyileştirme gereken noktaları ve tasarruf potansiyellerini belirledikten sonra gerekli yatırımları gerçekleştiriyor.

1.7 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Atık Yönetimi ile Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda “tehlikeli” ve “tehlikesiz” atıklar, oluştukları noktalarda biriktirilerek bertaraf işlemine gönderiliyor. Bu yöntemle atıkların fabrika içinde taşınması kolaylaştırılırken, fabrika sahasında bulunan merkezi atık mahalinde de daha fazla yer kazanıldı. Mercedes-Benz Türk, atık yönetimi ile ilgili Hoşdere Otobüs Fabrikası’na bir Euro, Aksaray Kamyon Fabrikası’na ise 700 bin Euro tutarında yatırım gerçekleştirdi.

ÇEVREYİ KORUYORUZ

Otobüs Kalite Güvence Direktörü Murat Bengü “Mercedes-Benz Türk olarak sürdürülebilir çevre, sürdürülebilir üretim felsefesi ile üretimin her adımında çevreyi korumaya büyük önem veriyoruz. Süreçlerimizi ve teknolojik tercihlerimizi bu doğrultuda şekillendirerek çevresel yükün azaltılması için birçok faaliyet yürütüyoruz. Yoğun emek gerektiren bir iş olması sebebiyle kişinin sahip ğu bilinç işin kalitesini çok etkiliyor. Bu sebeple çevre süreçlerinde farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerine çok önem veriyoruz” .

PROJE ÖDÜL ALDI

Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretim Mühendisliği Direktörü Sedat Zeytunlü ise konuya ilişkin şöyle konuştu; “Aksaray Kamyon Fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz çevreci uygulamalar neticesinde Daimler kuruluşları arasında düzenlenen Çevre Liderlik Ödülü yarışmasında 77 proje içerisinden, Aksaray Kamyon Fabrikası, Geleceğimizi Koruyalım projesi ile 3’üncülük ödülüne layık görülerek; Daimler Çevre Liderlik ödülünü 2 kez alan tek fabrika unvanına da sahip . Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. ”

DİĞER HABERLER
Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv