TOFED'de Özcan tekrar başkan

Karayolu yolcu taşıma sektörünün çatı örgütü TOFED'in 7. Olağan Kongresi, 9 Haziran'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımı ile TÜYAP Palas Otel Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yapılan seçimde Birol Özcan, yeniden başkanlığa seçildi.

Dernekler - 14-06-2018 09:57 3596 kez okundu.

TOFED'de Özcan tekrar başkan

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Tüyap Palas Otel’de yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılımı ile gerçekleşen genel kurula; UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka, Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses, UDHB Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, Devlet Hava Meydanları Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Yüceulu, Ulaştırma Bölge Müdürü Rüşdü Akdulun, Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Doğan ile çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile firma sahipleri katıldı.

ULAŞIM ÜLKENİN DOLAŞIMI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, karayolu taşımacılığının ülke ekonomisinin dolaşım sistemi ğunu söyledi. Otobüs sektörünün ciddi anlamda yan sektörleri beslediğini ifade eden Bakan Arslan, sektör mensuplarının menfaatine yönelik çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Aslan, “Deniz yolu, hava yolu ve demir yolu taşımacılığıyla yolcular sadece şehre giriyor, kara yolu taşımacılığı sayesinde ise istedikleri şehre, ilçeye, mahalleye, eve gidebiliyor. Dolayısıyla sektör bizim için çok önemli” .

KONFORU ARTTIRDIK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sorununa değinen Bakan Arslan, “Ben de yıllarca İstanbul’da yaşamış ve şehrin trafiğine hâkim olan bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum; eskiden Gebze’ye gelince ‘Tamam İstanbul’a geldik’ derdik ama Topkapı’ya gidene kadar bir uzun yol kadar daha vakit kaybederdik. Şimdi öyle değil, 26 bin km bölünmüş yol yaptık bunu herkes söylüyor ama bunu en çok siz otobüsçüler fark edersiniz; seyahat konforunu artırdık. Bizim amacımız her vatandaşın seyahat konforunu artırmaktır” diye konuştu.

ÇALIŞTAY YAPILMALI

TOFED’in  bugün 80'den fazla  il ve ilçede örgütlenmiş durumda ğunu aktaran Başkan Birol Özcan, “Sorunlarımızdan biri haline gelen taşımacılık mevzuatının  güncelleştirilmesi için  sektörümüzle  istişare halinde   yeniden   bir  çalıştay yapılmasına  ihtiyaç vardır. Hep birlikte masaya oturup, çözüm yolları arayacağız” .

OTOGARIN YERİNDE KALMALI

Çözümün beklendiği  bir  diğer sorunun ise 15 Temmuz Demokrasi Otogarının  yerinde  kalma konusu ğuna dikkat çeken Başkan Özcan, “120 milyon dolara mal ettiğimiz,   raylı sistemlerin göbeğinde bulunan ve yolcuların yüzde 60’ının metroyu kullanarak geldiği otogarımızı, metro ağının bulunmadığı  bir yere  taşmak  doğru değildir. Bu artan maliyetler karşısında sektör mensuplarımızın rahat bir nefes alabilmeleri için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmasının serbest bırakılması büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile seçime giren Birol Özcan, oy birliği ile tekrardan başkan seçildi.

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar