İBB halk otobüsçüsünü destekleyecek

İstanbul'da kentiçi toplu taşıma hizmeti veren şirketlerden Özulaş A.Ş.'nin Başkanı Sedat Şahin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Av. Ahmet Selamet'i makamında ziyaret etti. Başkan Şahin, İBB'den esnafa destek talebinde bulundu. Meclis Başkan Vekili Selamet ise; "Toplu ulaşım sektörüne destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Güncel Haber - 24-07-2018 13:19 4007 kez okundu.

İBB halk otobüsçüsünü destekleyecek

Özulaş A.Ş.'nin seçimli genel kurulunun ardından Başkanlık koltuğuna oturan Sedat Şahin, esnafın sorunlarını yetkili mercilere ulaştırmak için çalışmalara başladı. Şahin, ilk icraatı olarak ekibiyle birlikte İBB Meclisi Başkan Vekili Av. Ahmet Selamet'i ziyaret etti. Ziyaretten son derece memnun ğunu ifade eden Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, ülkenin ve şehirlerin kalkınmasına katkı sağlayan sektörlerin başında toplu ulaşımın geldiğini söyledi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul halkına kaliteli, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti sunduklarını kaydeden İBB Meclis Başkan vekili Selamet, "Zaman siz sektör temsilcileri ile toplantılar yapıyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda özel halk otobüsü camiasına destek veriyoruz ve bu desteklere de devam edeceğiz. Toplu ulaşım sisteminin yaygınlaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Sorunların çözümünde sizler ile işbirliği içinde özel halk otobüs camiasına yasalar çerçevesinde katkı vermeye devam edeceğiz. Özulaş A.Ş. olarak araçlarınızın ını yenilediniz, bundan dolayı şahsınızda esnafı kutluyorum. Bu arada sorunlarınızın da ğunu biliyoruz. Kazancınız hep masrafa gidiyor. Yeni dönemde Belediye Başkanımız Mevlut Uysal ve ekibinin çalışması ile bir model ortaya koymaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımıza da bu modeli sunacağız. İstanbul halkının kaliteli bir hizmet alması için esnafımızın da lehine olacak bu çalışmalar herkesin yüzünü güldürecek" .

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Özulaş AŞ. Başkanı Sedat Şahin ise Büyükşehir'in verdiği ve vereceği desteklerden dolayı Meclisi Başkan Vekili Av. Selamet'e teşekkür etti. Başkan Şahin, "Sektör olarak kurumsal kimlik anlayışı ile İBB ve İETT talimatları doğrultusunda yaptığımız eğitimler, paneller ve son model araç yenilikleri ile filomuzun ı yenilenmiş olup, güvenli ve konforlu bir ulaşım sistemi ile İstanbul halkına yakışır bir taşımacılık yapmaktayız. Sorunların en başında bulunan ücretsiz yolculukların ve indirimli yolculuk sayıları ile indirim oranlarının sürekli artmasıdır. Ayrıca aktarmalı yolculukların artması ve ücretlerinin düşük olması da gelirin sürekli düşmesine neden olmaktadır. Aradaki makas olayı devamlı açılmaktadır. Otobüslerimizde çok yolcu taşınmasına rağmen elde edilen gelir maliyetleri karşılayamıyor. Sorunumuz yolcu sayısının azalıp çoğalmasında değil, tarife sisteminr. Bizim sektör yolculuk gelirleriyle ayakta duracak ise mutlaka Tarife ve Seyahat Kartları sistemini gözden geçirmelidir. Aksi halde yolcu sayısı arttıkça başka sorunlarda olacak ve gelir düşmeye devam edecektir. Belediye ne kadar zam yaparsa yapsın, ücretsiz ve indirimli yolculuklar, usulsüz ve haksız kart kullanımı arttıkça ortalama yolculuk ücreti düşmektedir ve esnafımızı zor durumda bırakmaktadır, dayanacak gücü kalmamıştır."

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik