Ford'un beklenen çekisi sahneye çıktı

Ticari araç üreticilerinden Ford Trucks'ın Türkiye’de geliştirip ürettiği yeni çekicisinin tanıtımı İstanbul'da yapıldı. 500 PS’lik gücü dikkatleri üzerine çeken Ford Trucks da kabin genişliği ise 2,5 metre ve teknolojik donanımlar standart olarak sunuldu.

Otomotiv - 25-07-2018 14:41 13276 kez okundu.

Ford'un beklenen çekisi sahneye çıktı

Ford Otosan’ın İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Genel Müdür Yardımcıları Lisa King, Burak Gökçelik ve Yardımcısı Serhan Turfan katıldı.

MÜŞTERİSİNİ DİNLEDİ

Ford Trucks’ın Ekim ayında pazara sunacağı yeni çekicisinin ilk tasarımından üretimine kadar geçen 5 yıllık süreçte, bin 200 Ford Otosan mühendisi görev aldı. Gerek Türkiye gerekse de dünya pazarlarında Ford Trucks müşterilerinin beklenti ve taleplerini en üst düzeyde karşılamak üzere geliştirilen yeni çekici Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak. Ford Trucks, yeni çekicisinin temellerini oluştururken, yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerini dinledi ve farklı pazar koşullarına uygun olarak baştan sona yepyeni bir çekici geliştirdi. Geliştirilme sürecinde Türkiye dâhil 5 ülkede süren saha çalışmalarında 900 şoför, 44 filo yöneticisi ile görüşüldü. 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre teste tabî tutuldu.

AVRUPALI RAKİPLERİNİ EZDİ

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Trucks markası ile Türkiye’de, en ağır ticari araçlara özel ve son derece modern bayi yapılanmamızı, 30 plaza ile layarak ilk adımımızı attık. Bayi yapılanmamızı Türkiye’de geliştirirken uluslararası pazarlarda da Ford Trucks markamızı güçlendirmeye devam ettik. Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ardından, büyümemizi Doğu Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz bayi açılışlarıyla sürdürdük. Bugün itibarıyla 32 ülkede faaliyet göstermekteyiz. 2018 yılı içerisinde 40 ülkede olacağız. 2020 sonu itibariyle de 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz. Global büyüme stratejimiz kapsamında rekabette ön plana çıkmamızı sağlayan unsur,  yerli tasarım ve üretim kabiliyetimizdir. Şuanda tanıtımını yaptığımız çekicimizde yerlilik oranımız yüzde 90'lara ulaştı. Kamyonda yüzde 46 pazar payı ile lideriz. İnşaat segmentinde yüzde 39 pazar yapımız var. Çekici de ise yüzde 17 pazar payımız bulunuyor. Üretimizi yaptığımız bu güçlü çekicimiz ile ihraç pazarlardaki söz sahipliğimizi güçlendireceğiz” .

HEM GÜÇLÜ HEM KONFORLU

Törende bir konuşmada Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan yaptı. Turfan, konuşmasında araç ile ilgili bilgi verdi. Turfan, “Yeni çekicimiz, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testlerini başarı ile ladı. Yeni çekicimizde prestije ve güce dayanan modern tasarım dili, profesyonellik ve yenilikçiliği bir arada sunuyor. Konfor, verimlilik ve teknoloji ürünümüzün en önemli karakteristik özellikleri. 2,5 metre genişliğe ulaşan yeni kabinimiz, kullanıcılara uzun yolda ihtiyaç duydukları konforu ve ferahlığı vayor. Yüksek performansı, 500 PS’lik gücü ile yeni ve daha da verimli çekicimiz sektörde rekabetin güçlü bir oyuncusu olacak. Yakıt ekonomisi, düşük bakım ve işletim giderleri gibi fırsatlar sunan çekicimiz, sahip olma maliyetlerini kça düşürecek. Şoförlerin ve filo yöneticilerinin hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojileri ile aracımız optimum seçenek olarak öne çıktı” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik