Otobüsçüler kenetleniyor

Otobüs sektöründe yaşanan sorunların çözümü noktasında sektörün çatı örgütü TOFED çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye genelinde üye dernek yöneticilerinin de geniş katılım sağladığı toplantıda birlik mesajları verildi. TOFED Başkanı Birol Özcan, “siz firma sahiplerimizin desteğiyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” dedi.

Dernekler - 24-09-2018 18:03 3014 kez okundu.

Otobüsçüler kenetleniyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) tarafından 22 Eylül Cumartesi günü Tüyap Palas Otel’de sektörün sıkıntılarının konuşulduğu bir Genel Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. TOFED Başkanı Birol Özcan öncülüğünde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısına sektörün öncü isimlerinden birçok kişi katıldı.

TOFED’in düzenlediği toplantıda sektör için atılacak adımların yönü konuşulurken, yaşanan sıkıntılar için öneriler gündeme taşındı. Döviz artışının sektöre yansımaları ve alınacak tedbirlerin öncelikle görüşüldüğü toplantının diğer gündem maddelerini akaryakıt fiyatlarının artışı, U-ETDS çalışmaları, üçüncü köprünün otobüsçüye maliyetleri, İstanbul Otogarıyla ilgili yapılacak çalışmaların yanı sıra Mersin, İzmir, Ankara otogarlarının hukuki durumları görüşüldü. Toplantı sonunda ise Konya, Diyarbakır ve Trabzon gibi illerde yüksek katılımlı genel toplantılar yapılması kararlaştırıldı.

ANKARA’YA HAREKET

Türkiye’de üretilen otobüslerin satış bedellerinin döviz üzerinden belirlenmesi ve döviz kurunun son larda aşırı derecede dalgalanması sektörü büyük ölçüde sıkıntıya soktu. Düşük bilet fiyatları, dövize bağlı artış gösteren akaryakıt fiyatları, karayolu yolcu taşımacılığı yapan firmaların belini büktü. Çalışmalarını büyük bir istekle yürüten TOFED üyeleri, kendilerine bağlı çalışanların sıkıntılarının yakın da çözülmesi için kolları sıvamaya hazır klarını belirtti.  TOFED Başkanı Birol Özcan, bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Siyasi yönden Ankara’ya sorunlarımızı bildirelim. El birliğiyle, birlik-beraberlik içinde kendimizi ifade edelim. Herkes kendi bölgesindeki milletvekiline sorununu bildirmeli. Ankara’ya gidelim, dertlerimizi anlatalım.” TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, konunun Cumhurbaşkanlığına mutlaka ulaştırılması gerektiğini vurguladı. İlgin, “bizim sıkıntımız kendimizi Sayın Cumhurbaşkanı nezdinde ifade edemeyişimizdir” ve sorunların çözümü için ilgili birimlere ulaşmanın çözümü sağlayacağını belirtti.

 “KOL-KANAT GERMELİYİZ”

Artan döviz kurlarının, akaryakıt zamlarının ve otogar sorunlarının üzerinde durulduğu toplantıda bölge müdürleri de söz alarak yapıcı önerilerde bulundu. Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği (EBOD) Başkanı Serdar Gerilakan toplantıya katılımın daha yüksek olması gerektiğine dikkat çekti. Gerilakan, uzlaşmanın sağlanabilmesi için bütün bölge başkanlarının toplantıda eksiksiz yer alması gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Sorunlara çözümlerin bulunabilmesi için birlik olunmasını isteyen Gerilakan, küçük firmaların sektörden silinip gideceğinden korktuğunu belirterek “beraber kenetlenelim, bir araya gelelim, samimi olalım” . Tüm sorunların ve çözümlerinin konuşulduğu toplantıdan tüm üyeler memnun bir şekilde ayrılırken gelecek toplantıların da sinyalleri verildi.

SİMGE N. GÖK – ULAŞIM GAZETESİ

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar