Toplu taşımada kemer krizi

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kuralları ihlali noktasında alınan kararları gözden geçirerek uygulamaya başladı. Bazı kararlar ise şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren esnafı isyan ettirdi. Esnaf, "Biz kurallara ve emniyet kemerine asla karşı değiliz ama uygulama şekli yanlış. Bizim otobüslerimizde kemerler, belden bağlamalı ve dolayısıyla EDS görüntülerinde şoför kemer takmıyor gibi algılanıyor" diyerek tepki gösterdi.

Kara - 11-10-2018 16:09 9908 kez okundu.

Toplu taşımada kemer krizi

CEZALAR HAKSIZ YAZILIYOR

Özellik büyük şehirlerde trafik ekipleri, kentiçi toplu taşıma araçlarını EDE kontrolleri ile mercek altına aldı. Şoförün emniyet kemeri takmadan araç kullandığını düşünen elektronik sistem başındaki trafik memurları, otobüs şoförlerine kestikleri 108 TL tutarında trafik cezalarını adreslerine göndermeye başladı. Oysaki kentiçi toplu taşımada kullanılan araçlar için bazı üreticiler belden bağlamalı kemeri tercih ederken, bazı üreticiler ise klasik bağlama yöntemi olan omuzdan bağlamalı kemerler ile araçlarını pazara sundu. Şuanda belden bağlamalı kemer yöntemli araçlar İstanbul başta olmak üzere diğer şehirlerde de adetçe çoğunlukta ğu görülmektedir. Firmaların üretti belden bağlamalı kentiçi toplu taşıma otobüsleri, TÜVTÜRK istasyonlarında da onay verilerek trafiğe çıkıyor.

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Kendilerine trafik cezası gönderilen kentiçi toplu taşıma esnafı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Doğru olan kemer bağlamı sistemi belden olanıdır. Duraklar arası mesafeler 150-200 metre'dir. Şoför, her durakta durmak zorunda ve ön tarafa hamle yaparak kapıları açmaktadır. Yani günde ortalama bir şoför, 300 ila 500 arasında duraklara yanaşıp, kapıları açmak zorunda kalıyor. Omuzda bağlanan kemer ise her defasında kilitleme yapacağından dolayı şoförün dikkatini dağıtacak ve onun rahatsız olmasına sebep olacaktır. Şehiriçi toplu taşıma araçlarının hız limiti ise ortalama saatte 40 kilometredir. Bu hızda olaşan bir çarpışmada koltuk ile ön cam arası mesafe 1 metredir ve dolayısıyla şoförün kafasını cama vurma gibi bir durum söz konusu değildir. Belden bağlı ğu için yerinden fırlama riski de yoktur. Ekonomik  çöküntü yaşayan esnafı birde bilinçsiz uygulama sonucu yazılan trafik cezası ile baş başa bırakmayın. Dolayısıyla gelen cezaları biz anlamsız buluyoruz ve bu konuda İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili acil bir düzenleme yapmasını bekliyoruz."

DİĞER HABERLER
Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv