Wabco, Türkiye'yi ana üs yapacak

Otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Wabco, 100 milyon TL yatırım ile lojistik ve dağıtım merkezini İstanbul’da faaliyete açtı. Türkiye’de 20’yi aşkın tedarikçiden yılda 330 milyon TL’lik satın alma yapan firma, yeni yatırımın da verdiği güçle 4 yıl içinde işbirliği yaptığı yerli tedarikçi sayısını 32’ye, yıllık satın almasını da 720 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Lojistik - 15-10-2018 10:06 4587 kez okundu.

Wabco, Türkiye'yi ana üs yapacak

Yeni yatırım nedeniyle gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Wabco Yönetim Kurulu Başkanı Jacques Esculier, Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz ve Türkiye temsilcisi İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya katıldı. Türkiye’nin Wabco için çok önemli bir ülke ğunu söyleyen Esculier, “Lojistik ve dağıtım merkezi yatırımımız ilk etapta Türkiye’deki müşterilerimizle yakın gelecekte ise tedarikçilerimizle iş hacmimizi artıracak. Gelecekte sadece Türkiye’de değil, bölgede planladığımız yatırımlar için de ana üs görevi üstlenecek” diye konuştu.

VERİMLİLİĞE KATKI

Ağır ticari araçların güvenliğini, verimliliğini ve bağlanabilirliğine yönelik teknolojiler geliştiren Wabco, Türkiye’de 1982 yılında, İntermobil ile başladığı operasyonlarına, doğrudan yatırım ile devam ediyor. Halihazırda alanında ürünleriyle Türkiye treyler ve otobüs endüstrisinde yüzde 85, kamyon endüstrisinde de yüzde 65 pazar payına sahip olan Belçika merkezli marka, 2011 yılında kurulan Wabco satın alma ofisi aracılığıyla, Türkiye’deki 20’yi aşkın yerel tedarikçiden 2018 yılında 330 milyon TL’lik satın alma gerçekleştirdi. 100 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçen lojistik ve dağıtım merkezi, ağır ticari araç üreticilerinin WABCO’nun ürünlerine daha hızlı ulaşmasını, lojistik ve stok maliyetlerini azaltarak verimliliklerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

YATIRIMCILARA KOLAYLIK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, “Wabco’nun bu yatırımı Türkiye ekonomisi ve yatırım ortamımıza duyduğu güveni gösteriyor. Wabco yaklaşık 40 yıldır Türkiye’de. 2011 yılında ofis açarak başladıkları Türkiye’deki faaliyetlerine lojistik merkezini de ekleyerek önemli bir adım daha attılar. Bu lojistik merkezi daha sonra yapacakları yatırımın habercisi . Wabco’nun gelecek dönemde yapacağı yatırım ekonomimiz için problem olan cari açık ve katma değerli üretim gibi konularda sektöre ve ülke ekonomisine ciddi katkı yapacaktır. Bizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı göstereceğiz” .

“TEKLONOJİMİZLE GELDİK”

Wabco Yönetim Kurulu Başkanı Jacques Esculier ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Lojistik ve dağıtım merkezi yatırımımız ilk etapta Türkiye’deki müşterilerimizle yakın gelecekte ise tedarikçilerimizle iş hacmimizi artıracak. Gelecekte sadece Türkiye’de değil, bölgede planladığımız yatırımlar için de ana üs görevi üstlenecek. Türkiye’de yatırım için köklerimizi derinleştireceğiz. Türkiye, Wabco'nun üretim ve Ar-Ge merkezi yatırımı için en büyük aday ğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Biz yıllardır Türkiye'de hizmet veriyoruz. Şuanda yaptığımız yatırımla birlikte teknolojimizi de buraya getirdik. 2023 hedefimiz; ülkenizde 32 tedarikçiye ve bugünün rakamlarıyla 720 milyon TL’lik satın alma cirosuna ulaşmak ve Türkiye'nin ihracatına doğrudan değer katmaktır.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar