Boeing Türkiye teknoloji merkezi açtı

Boeing, Türkiye’deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezini açtı. Türkiye Milli Havacılık Planı kapsamında hayata geçirilen merkez, havacılık alanında tasarım mühendisliği ve Ar-Ge’ye odaklanacak.

Hava - 11-12-2018 14:49 40791 kez okundu.

Boeing Türkiye teknoloji merkezi açtı

Törene, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, havacılık sektörü, devlet ve üniversitelerden çok sayıda uzman da katıldı. Etkinlikte, Boeing’in Türkiye’deki mühendislik, teknoloji ve Ar-Ge ortaklıkları ve havacılığın geleceği tartışıldı. Teknopark İstanbul’da faaliyet gösterecek olan Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing’in küresel mühendislik ve teknoloji ağının bir parçası olarak, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. Merkez, Türkiye’nin havacılık ekosistemini zenginleştirmek ve Türkiye’nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek.

MÜHENDİSLER YETİŞECEK

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı açıklamada “Merkezde, Boeing, mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirilecek, öncelikli olarak kabin içi tasarımı ve kompozit teknolojileri geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yürütülecektir. Bu tür merkezlerin ileride yüzlerce mühendisle, onlarca proje ile yoğun çalışan merkezlere dönüştüğüne şahit olacağız. İyi eğitim almış yetenekli Türk mühendislerimizin, bir kez daha dünya standartlarında işler çıkartabileceğine eminim. Gelişen havacılık sektörümüz, üniversitelerimiz ve bilim kuruluşlarımız, dünyaya hizmet vermenin ötesinde bir çekim merkezine de dönüşmüş durumda. SSB olarak biz de platform geliştirme, uçuş bilimleri, malzeme teknolojileri, mekanik ve aviyonik sistemler tasarlanması konularında, öncü projeler de yürütüyoruz” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE KÜRESEL OYUNCU

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın da konuşmasında şu ifadelere ver verdi: “Türkiye, Boeing’in stratejik büyüme ülkeleri arasında yer almaktadır. Üretim üssü ve teknoloji ortağı olarak gördüğü Türkiye’nin, küresel havacılık sektörüne daha büyük katkılarda bulunma potansiyeli ğuna inanıyoruz. Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing’in Türkiye’ye güveninin en önemli göstergesidir. Bu yeni merkezin Türkiye’nin mevcut mühendislik ve teknoloji kapasitesine katkıda bulunacak olmasından ve Türkiye’yi havacılıkta küresel bir oyuncu olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak olmasından dolayı gururluyuz.  Yeni mühendislik ve teknoloji merkezimiz için Türkiye’yi seçmemiz, hem Boeing’in Türkiye’ye olan uzun vadeli bakış açısını, hem de Türkiye’de yenilikçi, dünya standartlarında ve rekabetçi bir havacılık ekosisteminin geliştirilmesine verdiğimiz desteği yansıtmaktadır.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar