Kaskoya alternatif tamamlayıcı sigorta

Otomotiv sektöründe araç ve yedek parça fiyatlarının yükselmesi kasko primlerini yukarı çekti. Kasko fiyatlarının yükselmesiyle devreye tamamlayıcı trafik sigortası girdi. ASKON Teşkilat Komisyonu Başkan Vekili İsmail Purtuloğlu, "Yeni bir sistem ve büyük oranda vatandaşımızın mağdur olmasının önüne geçileceğine inancım tamdır" dedi.

Kara - 07-02-2019 11:45 7001 kez okundu.

Kaskoya alternatif tamamlayıcı sigorta

Sağlık sistemine getirilen tamamlayıcı sağlık sigortası sisteminin benzeri araçlar için de yapıldı. Yedek parça ve araç fiyatlarına paralel kasko primleri de yükselmeye başladı. Bundan dolayı araç sahiplerinin ise kasko yaptırmadığı gözlendi. Bu noktada sigorta sektörünün çıkardığı tamamlayıcı trafik sigortası devreye giriyor. Kasko fiyatının çok altında oluşan fiyatlarla yapılan tamamlayıcı trafik sigortasıyla birlikte karşı tarafa verilen hasarlar için 100 bin lira, kendi araçlarınızda oluşan hasarlar için ise 40 bin lira üst limitle ödeme gerçekleştiriliyor.

TRAFİK SİGORTASI TEK TARAFLI

ASKON Teşkilat Komisyonu Başkan Vekili İsmail Purtuloğlu, "Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarları karşılıyor. Kazanın gerçekleşmesinden sonra tutulan tutanaklar servis ya da anlaşmalı kaportacıya bırakılır. Sigorta eksperleri gelerek araçlardaki hasarı belirlerler. Sonrasında tüm bilgiler TRAMER sistemine aktarılır ve tutanakta belirtilen krokiye göre hangi tarafın suçlu olup olmadığı ortaya çıkarılır ve işlem tamamlanır. Bu noktada eğer kazanın oluşmasındaki payınız yüzde 100 ise trafik sigortanız karşı tarafın hasarını ödeyecektir. Aksi durumda ise tam tersi oluyor" dedi.

SADECE 36 BİN LİRA ÖDÜYOR

"Trafik sigortanız var ve büyük bir kazaya karışmanız halinde suçlu bulunursanız sigortanız sadece 36 bin liraya kadar ödeme yapıyor" diyen Başkan Purtuloğlu, 36 bin liranın üzerinde çıkan ödeme tutarını vatandaşın kendi cebinizden karşıladığını hatırlattı. Bu seçeneğin standart olarak poliçeye işlendiğinin altını çizen Purtuloğlu, ancak değiştirmek istendiği takdirde prim tutarında yükseliş gerçekleştiğinin ifade etti.

ESKİ ARAÇLARDA KASKO YAPTIRMAK ZOR

10 yaşın üzerinde olan araçlara sigorta şirketlerinin kasko yapmak istemediğini vurgulayan ASKON Teşkilat Komisyonu Başkan Vekili İsmail Purtuloğlu, şöyle devam etti: "Ekonomik ömrünü tamamlamış olmasından dolayı, kaza anında metal yorgunluğu nedeniyle hasarın büyük çıkması kasko yapılmamasının etkenleri arasında yer alıyor. Bu nedenle trafikte büyük çoğunluktaki aracın kaskosu bulunmuyor."

TAMAMLAYICI TRAFİK SİGORTASI

Sektörde yeni olan tamamlayıcı trafik sigortasının önemine değinen ASKON Teşkilat Komisyonu Başkan Vekili İsmail Purtuloğlu, "Yıllık 500 lira prim ödeyerek tamamlayıcı trafik sigortasına sahip olabiliyorsunuz. Tamamlayıcı trafik sigortasıyla birlikte çarpma, çarpışma sonrası oluşan hasarlar 40 bin lira üst limite kadar ödeniyor. Karşı tarafa verilen hasarlar için ise 100 bin liraya kadar ödeme yapılıyor. Kaza dışında doğal afetlerden olan sel, su baskını, deprem gibi poliçenin bir bölümü için de 40 bin liraya kadar ödeme gerçekleşiyor" diye konuştu.

LÜKS ARAÇLARA YAPTIRILIR MI?

Başkan Purtuloğlu, lüks araçlar konusunda ise "Aracınızın kasko değeri 40 bin liranın üzerinde oluşuyorsa ve aracınız kaza anında 40 bin liranın üzerinde hasar alır ya da perte çıkarsa tamamlayıcı trafik sigortası 40 bin liranın üzerinde tazminat ödemeyecek olmasından dolayı kasko poliçesi yaptırılması daha doğru tercih oluyor" bilgisini verdi.

Hande Özgül - Ulaşım Gazetesi

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv