Ephesus Seaways'a Türk Bayrağı takıldı

Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü Un Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getirdi.

Deniz - 08-03-2019 16:58 36213 kez okundu.

Ephesus Seaways'a Türk Bayrağı takıldı

Un Ro-Ro Pendik Limanı’nda gerçekleşen isim verme töreninin ardından Efes antik kentinden alınan ilhamla  “Ephesus Seaways” adı verilen 237 metre uzunluğundaki ihtişamlı gemi  ilk kez Türk karasularından sefere çıktı.

Intermodal taşımacılık alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü Un Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi DFDS, Türkiye’deki güçlü yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda DFDS’nin Türkiye’ye getirdiği 237 metre uzunluğundaki Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisi, DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe’nin ev sahipliğinde, Un Ro-Ro Pendik Limanı’nda düzenlenen isim verme töreniyle hizmete girdi. Gemi, Türkiye ile AB arasındaki rotalarda DFDS müşterilerine hizmet verecek en büyük ro-ro gemisi olma özelliği taşıyor.

450 TIR KAPASİTELİ

“Ephesus Seaways” adı verilen geminin törenine, isim sponsorluğunu temsil etmek üzere Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt’in eşi Eva Lundstedt de katıldı. Törene aralarında medya ve iş dünyasından konukların da bulunduğu 250 kişilik geniş bir katılım gerçekleşti. DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen törende yaptığı konuşmada şu açıklamada bulundu: “Yeni gemimizi müşterilerimizin hizmetine sunmaktan ötürü son derece gururluyuz.  6.700 liner metrelik 450 TIR taşıma kapasitesine sahip olan yeni gemimiz Ephesus Seaways Türkiye ve Avrupa arasında hizmet veren uluslararası karayolu nakliyecileri ve lojistik şirketlerine çok daha geniş bir hizmet kapasitesi sunacak.”

GEMİ ÇİN'DE YAPILDI

Törende DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe ise “Çin’in Jinling Tersanesi tarafından sipariş üzerine üretilen 6 Ro-Ro gemisinden ilki olan bu gemimiz, DFDS’nin Akdeniz’deki mevcut ağında hizmet verecek. Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren gemilerimize, çalışanlarımızın önerileriyle Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme kararımız kapsamında Ephesus Seaways adı verildi. DFDS’nin bu güçlü yatırımının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesini kullandı.

YATIRMLAR DEVAM EDECEK

Ephesus Seaways, Un Ro-Ro Pendik Limanı’ndan, Türk Bayrağı’yla ilk kez Türk karasularında sefere çıkan dev bir Ro-Ro gemisi olarak Türk ihracatçısına ve ülkemiz ekonomisine hizmet verecek. Yeni Ro-Ro gemilerinin ikincisinin de, ilkbaharın sonuna doğru Türkiye’deki filoya katılması bekleniyor. Geniş yük kapasiteleri ve yüksek teknolojileri sayesinde bu 6 Ro-Ro gemisi, taşınan TIR başına kayda değer ölçüde daha az enerji tüketme özelliğine sahip. Tüm gemilerde ayrıca Ocak 2020’de dünya çapında yürürlüğe girecek olan kükürt sınırlaması yönetmeliğine uygun olarak kükürt oksit salınımını azaltan gaz yalıtım sistemleri bulunuyor.

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik