Plaka tahdidi esnafın hakkı

Türkiye genelinde 40 ilde plaka tahdidi uygulanırken, İstanbul'da taşımacı esnafı bundan mahrum kaldı. Tahdit kararının ranta çevrilebileceğini düşünen Büyükşehir Belediyesi, servisçiye bu seçim döneminde de sevindirici haberi veremedi.

Dernekler - 15-03-2019 22:48 3124 kez okundu.

Plaka tahdidi esnafın hakkı

Sınırlı Sorumlu İstanbul Servisçiler Yolcu Taşıma Kooperatifi (İST.KOOP) Başkanı Mesut Başkal, öğrenci ve personel servisi taşıma esnafının şirketler karşısında ezilmemesi için tahdidin gerekli olduğunu savundu. Başkan Mesut Başkal, “Kooferatif olarak her zaman üyelerimizin hakkını koruyoruz. Birlik olup, dik durduğumuz müddetçe de seçimlerden sonra bu hakkı alacağız” dedi.

EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ

İstanbul genelinde 58 bin civarında araç, öğrenci ve personel taşımacılığı yapıyor. Sektörün büyük bir kesimini ise bireysel araç sahipleri oluşturuyor. Türkiye genelinde bir çok ilde plaka tahdidi uygulanırken, İstanbul'da bu hayal bir sonraki bahara kaldı. Kooperatif Başkanı Mesut Başkal, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Servis araçları hakkında iç açıcı bir durum yok. Siyasiler her seçim dönemi plaka tahdidini gündeme getiriyor ama seçim sonrası bu konuda kimse bir adım atmıyor. Ben inanıyorum ki, birlik olup dik durduğumuz zaman bu hakkı eninde de sonunda da alacağız. Kooperatifimizin şuanda 5 bin üyesi var. şirket mantığı ile çalışıyoruz, kooperatif mantığı ile kazancı paylaşıyoruz. Esnafımızın alın terini hiç kimseye yedirmiyoruz. İstanbul’da plaka tahdidinin olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanımız İstanbul'da plaka tahdidinin verilmemesi yönünde yaptığı açıklamasında tenekeyi altına çevirtmeyeceğiz ifadesini kullandı. Seçim dönemindeyiz ve adaylar plaka konusunda vaatlerde bulunuyor. Kim seçilirse, seçilsin bu vaatler gerçekleştirilmedir. Biz rantın değil, ekmeğimizin peşindeyiz.”

BİR OLALIM, DİRİ OLALIM

“Şu an alt yapısı bunun hazır. UKOME’de sistem çalışıyor, kayıtlar yapıldı. Sadece alınacak bir karara bakıyor. Plakalar da takıldı” diyen Kooperatif Başkanı Mesut Başkan, Büyükşehir Belediyesi'nin plaka tahdidi konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi. Esnafın artık boş vaatlere kanmayacağının altını çizen Kooperatif Başkanı Mesut Başkan, 58 bin aracın bulunduğu sektörde 500 bine yakın insanın geçim sağladığını hatırlattı. Kooperatif Başkanı Mesut Başkan, "İstanbul'da plaka tahdidi verildiği zaman araçlar, düzenli olarak çalışacak. Bir araç günde iki, hatta üç servisi birden çekebilecek. Şuanda plaka tahdidi olmadığı için isteyen istenildiği zaman bir araç alarak sektöre giriş yapmakta, bu da atıl kapasiteyi doğurmaktadır. Sektörde yaşanan sorunların bir çocuğu plaka tahdidinden kaynaklanmaktadır. Tahdid geldiği zaman da bu sorunlar, kendiliğinden çözüme kavuşmuş olur. Sınırlı Sorumlu İstanbul Servisçiler Yolcu Taşıma Kooperatifi olarak biz 5 bin kişilik büyük bir aileyiz. Kooperatifimizin dışındaki diğer servisçi arkadaşlarımızın da bu konuda bir araya gelip, ortak hareket etmesiyle sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik