Devler Türkiye'de

İstanbul’da ilk defa Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası etkinliği düzenlendi. 20’den fazla elektrikli ve hibrid araç, 2 gün boyunca katılımcılar tarafından test edildi. En çok ilgi gören araç ise test sürüşlerinde kat ettiği kilometre ile adeta İstanbul’u 5 kez turlayan Tesla oldu.

Otomotiv - 25-04-2019 17:39 2972 kez okundu.

Devler Türkiye'de

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği'nin (TEHAD) organize ettiği etkinlik, İstanbul Göktürk’te gerçekleşti. İki gün boyunca devam eden etkinliğe otomobil sektörünün birbirinden önemli markaları ve 1500’ün üzerinde ziyaretçi katıldı. BMW, Jaguar, Lexus, Renault, Tesla, Toyota gibi markalara ait 20’den fazla elektrikli ve hibrid araç, iki gün süren etkinlik boyunca kullanıcılar tarafından test edildi. Etkinlikte birbirinden farklı özelliklere sahip araçların yanı sıra mikro grid uygulaması adı verilen ve enerjisini paneller vasıtasıyla güneşten alıp elektriğe dönüştürerek araçların şarj edebilmesini sağlayan inovatif şarj istasyonları da tanıtıldı. Göktürk’teki Kemer Country Club Orman Evi'nde, doğanın içinde sıfır emisyon ve sıfır gürültü ile yapılan etkinlik aynı zamanda, 20’den fazla otomobil ile yapılan en sessiz sürüş etkinliği oldu

İSTANBUL’U 5 KEZ TURLADI

Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası’na katılan modellerden en çok ilgiyi görenlerden biri de Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı olarak kabul edilen Tesla’nın Türkiye’ye ilk defa bir test için gelen Model 3’ü oldu. Otomobil meraklıları Tesla Model 3’ü denemek için uzun kuyruk oluşturdu. Kullanıcılar yaptıkları testlerle Tesla’ya tam puan verdi. Farklı modellerden 5 adet Tesla aracının katıldığı ve iki gün boyunca devam eden test sürüşlerinde 2 km’lik parkurda 1000’den fazla kilometre yapıldı. 2019 yılında Avrupa'da yılın otomobili seçilen Jaguar I-Pace ve 2019 yılında Türkiye'de yılın otomobili unvanına sahip olan Toyota Corolla Hibrid modelleri de otomobil kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği araçlar oldu.

ARAÇLAR DA MENZİL VE ŞARJ

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, elektrikli ve hibrid araçlara gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Etkinlik süresi boyunca 1500’ün üzerinde katılımcının ziyaret ettiğini ifade eden Berkan Bayram; “Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası’na otomobil meraklılarının gösterdiği ilgi bizi oldukça memnun etti. Henüz elektrikli ve hibrid araçlarla tanışmamış kullanıcılar, ilk defa bu etkinlikte otomobil devlerinin araçlarını test etme ve bilgi edinme fırsatı buldu. Artık hepimizin bildiği gibi dizel motorlar son yıllarını yaşıyor. Kısa bir zaman sonra dizel motor üretiminin yerini elektrikli ve hibrid araçlar alacak. Özellikle elektrikli araçlarda herkesin merak ettiği soru ne kadar menzile sahip olduğu ve kaç saatte şarj olabildiğidir. Tam şarjla 400 km üzerinde yol yapabilen ve sadece 6 liraya 100 km yol gidebilen araçlar herkesin ilgi odağı oldu” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv