İstanbul otogarında esnafa kira bayramı

Büyük İstanbul Otogarı’nı 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin sözleşmesi 5 Mayıs 2019 günü doldu. İBB Meclisi’nde yeni otogar yapılıncaya kadar 5 yıllığına İSPARK’a devredilmesi oy birliği ile kabul edildi. Eylül ayına kadar hak sahibi yazıhaneciler kira ödemesi yapmayacak.

Güncel Haber - 11-07-2019 15:06 7370 kez okundu.

İstanbul otogarında esnafa kira bayramı

Bayrampaşa ilçesinde bulunan Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili İBB Meclisi'nde, İBB Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklif 11 temmuz tarihli oturumda oya sunuldu. Teklifte, Bayrampaşa'da yaklaşık 230 dönüm arazi üzerinde otogar kompleksi yapılması için İBB ile Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği arasında düzenlenen 25 yıllık sözleşmenin süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde bittiği belirtildi. İşletmeci derneğin 25 Nisan 2019 tarihli dilekçesi ile kullanım hakkı süresinin 25 yıl daha uzatılması talebinde bulunduğu aktarıldı. Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, bu dilekçe doğrultusunda Fen İşleri Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve İSPARK A.Ş'den değerlendirme istedi. İlgili kurumlar olumsuz yönde görüş verdi.

BİR SAAT ÜCRETSİZ

Teklif Hukuk Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından değerlendirildi. Komisyonların ortak raporunda, teklifte otogarın işletmeciliğinin İSPARK'a devredilmesinin teklif edildiği ancak Büyük İstanbul Otogarı kapsamında kapalı ve açık alanların miktar ve niteliği, kullanım şekli, gelir getirici alanları ve tahmini gelirlerinin belirlenmediğini, bu alanlar ile ilgili herhangi bir detay bilgiye yer verilmediği kaydedildi. Büyük İstanbul Otogarının sadece otopark işletmesi olmayıp, 340 otobüs firmasına hizmet veren 168 adet yazıhane ile birlikte benzin istasyonları ve otelin bulunduğu, tamirhane, yedek parça, satış dükkanı, elektrikçi, depo, konfeksiyon, ayakkabıcı, ikram ürünleri satış yerleri, eczane, kuyumcu, kırtasiye, ganyan bayi, noter, büro, matbaa gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren dükkanların bulunduğu, 2000 civarında olan dükkanların bir kısmının boş olduğu kaydedildi. Bu değerlendirmeler doğrultusunda Büyük İstanbul Otogarı bünyesinde bulunan otopark işletmesinin elde edilecek gelirin yüzde 25'inin İBB'ye ödenmesi ve otoparkın ilk 1 saat ücretsiz olması kaydıyla 5 yıl süre ile İSPARK'a devredilmesine karar verildi.

TEKNOLOJİ MERKEZİ OLACAK

Otopark dışında kalan alanlarının işletmesinin ne şekilde yapılacağı konusunda karar vermek, İBB tarafından yapılmaması halinde otogar işletmesinin veya otogar bünyesinde bulunan yazıhane, dükkan ve gelir getirici alanların ihale mevzuata hükümleri doğrultusunda ihale edilmesi konularında gerekli kararı vermek üzere dosya oy birliği ile müdürlüğüne iade edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daha önceki idarenin de planladığı bizim de katıldığımız gibi taşınması gündemde. Bu süreci hızlandıracağız. Bu alan otogar olmaktan çıkmış durumda, çevresini etkiler biçimde metruk duruma düştü. Hızlıca temizlenip düzeltilmesi gerek. Teknoloji merkezine dönüştürme projemizi de meclisimizde ve idaremizde tartışacağız” dedi.

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik