Ford standartlara meydan okudu

Sınıfındaki benzersiz ve rakipsiz özelliklerle çıtayı iyice yükselten yeni Ford Ranger ve Raptor yenilenen motoruyla yüksek performans ve üstün yakıt verimliliğini bir arada sundu. 2.0 litre EcoBlue motoru ve 213 PS gücünde çift turbolu versiyonu da bulunan aracın 10 vitesli otomatik şanzımanı ile dikkatleri üzerine çekti.

Otomotiv - 26-07-2019 17:31 2800 kez okundu.

Ford standartlara meydan okudu

Yeni Ford Ranger; yaya algılama ve akıllı hız sınırlama gibi özellikler de dahil olmak üzere ileri teknoloji sürüş destek sistemleri ile pick-up pazarındaki standartları yeniden belirledi. Aktif park asistanı veya kolay açılıp-kapanan bagaj kapağı gibi özellikler günlük kullanım kolaylığını destekliyor. Yeni Ford Ranger; XLT ve Wildtrack donamım paketleri, 170 PS ve 213 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue motor seçenekleri, 4x2 ve 4x4 ile manuel şanzıman ve otomatik şanzıman alternatifleri ile satışa sunuldu.

GÜVENLİ VE KONFORLU

Yeni Ford Ranger ilk kez Ford’un anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğiyle donatıldı. Aktif Park Yardımcısı sürücü sadece gaz ve fren pedalını kontrol ederken direksiyon manevralarını otomatik olarak gerçekleştirerek aracı paralel park alanlarına park ediyor. Şerit takip uyarısı, şerit takip yardımcısı, uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, trafik işareti tanımlama sistemi, ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası ve standart olarak sunulan devrilme önleme ve römork salınım kontrolü fonksiyonlarına sahip elektronik stabilite kontrolü gibi donanımlar sürücünün konfor ve rahatlığına katkıda bulunuyor. Yeni Ford Ranger’da; XLT donanım versiyonunda 170 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue ve Wildtrack donanımda 213 PS gücünde 2.0 litre EcoBlue olmak üzere farklı donanım ve motor kombinasyonu bulunuyor. Motor ve donanım seçeneğine bağlı olarak manuel şanzıman dışında otomatik şanzıman ve 4x2 veya 4x4 çekiş sistemi alternatifleri tercih edilebiliyor.

ARAZİDE GÜCÜ HİSSET

Avrupa’nın en çok satan pick-up modelinin en güçlü ve yüksek performanslı versiyonu olan yeni Ford Ranger Raptor gerçek off-road pick-up performansını Ekim ayında Türkiye’ye getiriyor. Ford F 150 Raptor ilham alınarak geliştirilen yeni Ranger Raptor agresif ve dinamik bir tasarımla dikkat çekerken canlı renkler bu agresif ve dinamik görünümü tamamlıyor. Dünyanın ilk seri üretim yüksek performanslı off-road kamyoneti olan Ford F 150 Raptor’dan ilham alınan yeni ön ızgara yüksek performanslı HID Bi-Xenon farların arasındaki boşluğu tamamen dolduruyor. Zorlu çöl kullanımlarını destekleyecek şekilde tasarlanan ve LED sis farlarıyla tamamlanan ön tampon tasarımıyla araç gövdesindeki hava akımını optimize ediyor. Çamurluklar off-road kullanımında, uzun süspansiyon yollarından ve devasa lastiklerden zarar görmeyecek şekilde tasarlanıyor. Yan basamaklar asfalt dışı yollarda oluşması muhtemel kum, çamur ve kar spreyini önlemek üzere tasarlanıyor.

ŞIK İÇ TASARIM

Ford Performance DNA yaklaşımı kaliteli işçilik, uyumlu renkler ve dayanıklı malzemelerle bezenen iç mekânda da kendini gösteriyor. Kaliteli deri ve süet karışımı koltuklar kullanılan malzeme ve uygulanan tasarımla vücudu sıkıca kavrarken özel çift katmanlı dolgu malzemesi hızlı off-road sürüşlerinde konforlu bir oturum sunuyor. Gerçek bir yük taşıyıcısı olan Yeni Ranger Raptor, çeki demirine bağlı olarak 2.500 kg ile 4.635 kg arasında römork çekme kapasitesi sunarken 1.560 mm ile 1.575 mm ebatlarında kargo alanı bisikletten motosiklete ve jet skiye kadar birçok outdoor ekipmanını taşıyabiliyor. Kolay açılıp-kapanan bagaj kapağı özel mekanizmasıyla yüzde 66 daha az güç gereksinimi ile bagaj kapağını kolayca açma ve kapama imkânı sunuyor. Yeni Ranger Raptor, ayrıca 850 mm (85 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğini sunuyor.

FARKLI SÜRÜŞ MODLARI

Farklı zemin koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunmak için; Baja, spor, çim,  çakıl, kar, çamur  kum, kaya ve normal olmak üzere farklı sürüş modları ile arazi yönetim sistemi devreye giriyor. Devrilme önleme fonksiyonu ve elektronik stabilite kontrolü içeren Ford stabilite kontrolü, römork salınım kontrolü, yokuş kalkış desteği, eğim iniş iontrolü ve yük uyarlama kontrolü gibi elektronik sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor. Ford’un sesli komut veya sekiz inçlik dokunmatik ekran üzerinden kaydırma veya dokunma hareketleriyle kullanılan SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ile yolculukları keyfe dönüştürüyor. 8 inçlik dokunmatik ekran müzik içeriklerinden navigasyona kadar zengin bağlanabilirlik ve multimedya içeriği sunuyor.

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik