Onlar laf üretir, AK Parti iş yapar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden beri hep yanında yer alan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti’nin hayata geçirdiği dev projeleri anlatırken göğsü kabarıyor. Prof. Dr. Ilıcalı, Cumhuriyet’in 100. yılına az bir süre kala, Türkiye’de birçok dev projenin hayata geçtiğini söyledi.

Güncel Haber - 26-03-2021 20:33 3086 kez okundu.

Onlar laf üretir, AK Parti iş yapar

“Ben AK Parti’nin bir üyesiyim ve ömrümün sonuna kadar da liderim Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım” diyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ulaşım alanında gerçekleşen dev projelerin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu söyledi. 18 yılda AK Parti iktidarının vatandaşa verdiği güven ile Türkiye’de yatırımların aralıksız devam ettiğini dile getiren Ilıcalı, tüm engellemelere rağmen Kanal İstanbul projesini de Türk halkına armağan edeceklerini ifade etti.

EKONOMİYE KATKI

22 ve 26’ıncı dönem AK Parti Milletvekili ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, dünya genelinde hayata geçirilen 10 büyük projeden 6’sının Türkiye’de olduğuna söyledi. Prof. Dr. Ilıcalı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Çanakkale Boğazı Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi devasa projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Ilıcalı, “Tüm bu projelerin akıllıca seçildiğini çok net bir şekilde söyleyebilirim. Hizmet süresi bitince de tekrar kamuya dönmüş olacak. Ben 42 yıldır bu işlerle ilgileniyorum. Son 18 yıldaki başarının nedeni; bir siyasi istikrarın olması, süreklilik sağlanmasıdır. Tüm bu başarımız, yerli ve yabancı yatırımcıların kamu işbirliğine olan ilgisini arttırmaktadır. Dünyada son 10 yılda en büyük 10 projenin 6’sı Türkiye’de gerçekleşti. Bu projeler sayesinde Türkiye’nin ihracat hacmi artıyor. Buradaki maliyetler azalıyor. Ekonomiye büyük bir katkı sağlıyor. Bölge kalkınması da çok önemlidir. Öte yandan yapıp halkımızın hizmetine sunduğumuz Marmaray sadece bir İstanbul projesi değil, aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray 15 yıl öncenin hayallerini gerçekle buluşturuyor”  dedi.

YATIRIMA DEVAM

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Ulaşım, ekonominin itici gücüdür. Ulaşım sistemlerini ne kadar güçlendirebilirsek, ekonomik yönden büyük bir avantaj sağlarız. Son 18 yıllık yatırama baktığımız zaman ulaşım alanında 515 milyar TL’lik bir yatırım yapıldı. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 18 yılda devasa projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Diğerleri laf üretir ama AK Partimiz projeleri hayata geçirir. Sadece karayolu ile yapmış olduğu yatırımlardan Türkiye’nin bir yılda kazancı 17 milyar liranın üzerindedir. Coğrafi konumu olarak baktığınızda Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprüdür. Yani coğrafya olarak bir buçuk milyarlık bir insana hitap ediyoruz. Burada 37.4 trilyon dolarlık gayri safi hasıla ve 7,5 trilyon dolaklık da bir ticaret hacmi var. Biz durmaksızın yatırımları halkımızın refah ve mutluluğu için Reisimiz ile birlikte yapıyoruz. Reisimizin dediği gibi Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar