Herkes kazanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki halk otobüslerini kiralama yöntemiyle çalıştırmaya başlamasının ardından, esnaf para kazanmaya başladı. İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, “Sürdürülebilir bir hizmet ve işletmecilere gelir garantili hak ediş sağlaması yönüyle çok önemlidir. Bu sistem kentin, yolcuların, idarenin ve işletmecilerin ortak ihtiyacıydı” dedi.

Güncel Haber - 29-03-2021 13:34 3630 kez okundu.

Herkes kazanıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hedefleri ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’nin yoğun mesaisi ile ulaşım hizmetleri aksamadan devam ediyor. Tüm otobüsler İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışıyor, 16 milyon İstanbullu ise otobüslere sorunsuz bir şekilde gönül rahatlığı ile biniyor. İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, “Uygulamada bazı noksanlar elbette ortaya çıkabilir. Vatandaşımıza hizmet noktasında sıfır hata için ekibimle gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

AYRILMAZ BİR PARÇA

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, “Hayata geçen bir uygulamanın eksiklerini konuşmaktan ziyade, nasıl daha iyisini yaparız, onu tartışmalıyız. Sistem üzerinde çok çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bu konuda bize çok büyük destek verdi. Sonra bizi anlayan ve dinleyen bir İETT Genel Müdürümüz var. İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, makamında oturmuyor ve sahada bizimle birebir temas içinde. Şirket olarak bizler, İdare ile aynı masanın etrafındayız ve bir yandan esnafımızın hakları için çalışırken, diğer yandan da vatandaşlarımıza daha iyi nasıl bir ulaşım imkânı sunarızın hesabını yapıyoruz. Bu bizim için hem bir görev, hem de zorunluluktur. Çünkü sistem aslında bu işin kamu görevi olduğunu, bir defa daha ortaya koymaktadır. Makul olanı ve ölçüyü yakaladıktan sonra çözülemeyecek hiçbir sorun göremiyorum. Bütün mesele şimdiye kadar hep yardımcı unsur ve üçüncü kişi gibi görülen özel halk otobüslerinin, artık toplu ulaşımın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul etmektir. Yeni sistem bize bunu sağlamıştır” ifadesini kullandı.

ESNAF YENİDEN DOĞDU

Başkan Ovacık, konuşmasına şöyle devam etti: “Özel halk otobüsü sektörü olarak şimdiye kadar kentimize ve insanımıza karşı sorumluluklarımızı hiç aksatmadan yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Biz bu kentin çok önemli dinamiklerindeniz. Otobüs işletmeciliğinde performans olarak en önemli paya sahibiz. Bireysel olmamıza rağmen %98 sefer gerçekleştirme performansıyla dünya standartlarında işletme etkinliğimiz var. Elbette eksiklerimiz var ve bundan sonra da olacaktır. Ama artık bu işin bireysel mantıkla yürütülemeyeceği gerçeğini de kavradık. Bu iş kurumsal yürütülmesi gereken, kamu işidir. Gerek mevcut şartlarda, gerekse gelecekte bu işin bireysel olarak yapılamayacağını, kurumsal işletmeciliğe ve profesyonel yönetime geçmemiz gerektiğini total menfaat açısından da anlamış ve kabul etmiş durumdayız. Bu arada şunu da belirtmeliyim ki, araçlarımızın belediye bünyesine kiralık olarak geçmesiyle birlikte hem para kazanmaya başladık hem de hatlarımızın ekonomik değeri ikiye hatta üçe katladı.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar