e-ATA ile dönüşecek

Türkiye’nin öncü otomotiv şirketlerinden Karsan, yeni yüzde 100 elektrikli model ailesi e-ATA’yı tanıttı. Kalabalık şehirlerin çevreci otobüs ihtiyaçlarını karşılamak üzere pazara sunulan e-ATA serisi 10, 12 ve 18 metre uzunluğunda üç farklı model olarak pazardaki yerini aldı.

Teslimatlar - 30-09-2021 21:01 10026 kez okundu.

e-ATA ile dönüşecek

Çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri sunan Karsan, yeni yüzde 100 elektrikli model ailesi e-ATA’yı pazara sundu. Doğuştan elektrikli e-ATA, batarya teknolojilerinden taşıma kapasitesine kadar birçok alanda oldukça esnek bir yapı sunarak ihtiyaçlara hızla yanıt verebiliyor. 150 kWh’tan 600 kWh’a kadar 7 farklı batarya paketiyle tercih edilebilen e-ATA model ailesi, normal bir otobüs rotasında yolcu ile doluyken dur-kalk, yolcu indirme-bindirme, tüm gün klimanın çalıştığı koşullardan ödün vermeden tamamen gerçek sürüş koşullarında 12 metrelik boyutunda 450 kilometreye kadar menzil sunuyor.

İKİ YIL TEST EDİLDİ

Karsan CEO’su Okan Baş, “Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada gelecek için daha yaşanabilir ve çevreci adımlar atılıyor. Şehir içerisinde durmaksızın hizmet veren otobüslerin tamamen çevreci hale getirilmesi de bu adımlardan bir tanesi. Buna yönelik verilen teşvikler ve gelişmiş ülkelerce sıfır emisyona geçişle ilgili belirlenen hedef tarihler değişimi hızlandırıyor. Biz de Karsan olarak bu dönüşüme 2 yıldır öncülük ediyoruz.  Kendini kanıtlamış BMW i batarya teknolojisine sahip, Jest ve Atak Electric’i 1 yıl gibi kısa bir sürede ardı ardına geliştirmiş ve seri üretimine başlamıştık. Sınıfının yaratıcısı 6 metrelik Jest Electric ile 2020’de Avrupa pazarında segment lideri olduk. Sınıfının en uzun menzilini sunan 8 metrelik Atak Electric ise Fransa, Almanya ve Romanya başta olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanından yüksek talep görüyor. Diğer yandan, 8 metre sınıfındaki Otonom Atak Electric modelimizle bir ilke imza attık ve seri üretimini gerçekleştirerek tüm dünyaya tanıttık. Son iki yılda pek çok Avrupa ülkesinde elektrikli araçlarımızla 2 milyon kilometrenin üzerinde deneyim elde ettik” dedi.

İLK TESLİMAT ROMANYA’YA

Karsan CEO’su Okan Baş sözlerine şu şekilde devam etti: “Belirttiğimiz tüm bu yolculuğa bizler Karsan Electric Evolution diyoruz. Dönüşümün sembolünü ise e olarak belirtiyoruz. Yeni modelimiz e-Ata lansmanıyla birlikte elektrikli model ailemizin ilk üyeleri Jest Electric ve Atak Electric de bu dönüşüm yolculuğunda hayatlarına e-Jest ve e-Atak olarak devam edecek. Karsan’ın Electric Evolution adını verdiği yolculuğun duraklarından ilki ürünlerin elektrikli olması. Sonraki durak ise sürücüsüz toplu taşıma araçlarına sahip olmak. Bugün ise bu dönüşümün en önemli günlerinden bir tanesi. Karsan olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz. e-ATA serisiyle birlikte, 6 metreden 18 metreye kadar elektrikli araç sunabilen ilk ve tek Avrupa markası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şu anda, e-ATA model ailesinin seri üretimine başladık. Hatta, 10 metrelik e-ATA için Romanya’dan ilk talep geldi. 10 adetlik ilk e-ATA filomuzu bu yılın Aralık ayında Romanya’nın Slatina şehrine teslim etmiş olacağız.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar