Nuhoğlu; Sorunlar çözülürse!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, sektörün önündeki sorunlarının çözülmesi ile ihracata verecekleri katkının artacağını dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ise “Tüm dünya konteyner krizi yaşarken ülkemiz güçlü kara yolu sektörü ile ihracatını artırmaya devam ediyor” dedi.

Dernekler - 13-10-2021 00:00 4066 kez okundu.

Nuhoğlu; Sorunlar çözülürse!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ve başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda Bakan Yardımcısı Selim Dursun ile Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor da hazır bulundu.

BELGELER VE BELGELER

Mevzuat, Yönetişim, Eğitim ve İnsan Kaynakları, Altyapıda Dönüşüm ve Entegrasyon, Lojistik, Güvenlik ve Denetim, Yatırım ve Destekler ile Avrupa Birliği konu başlıklarında UND’nin yaptığı çalışmalarının anlatıldığı toplantıda bölgesel bazlı ülke değerlendirmesi de yapıldı. Ulaştırma Müşavirliklerinin kurulması, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla yol kenarı denetimlerinin etkinleştirilmesi gibi sektörün gündeminde olan konular Bakan Karaismailoğlu ile paylaşıldı.  Toplantıda UND, sektörün öncelikli beklentisi olan, 2021 yılının geri kalan dönemi için temin edilmesi gereken Avusturya, Slovenya, Macaristan, Romanya, İtalya, Yunanistan, Kazakistan ve Rusya başta olmak üzere tüm belge ihtiyaçlarının yanı sıra 2022 yılında da ihtiyaç duyulacak geçiş belgesi sayılarını Bakan Karaismailoğlu’na sundu.

BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Karayolu taşımacılık sektöründe yaşanan artışla birlikte uluslararası ilişkilerde de yoğun bir dönemin yaşandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, sorunları karşı ülkelerdeki muhataplara ilettiklerini açıkladı. Yapılan çalışmalardan örnekler veren Karaismailoğlu, “Macaristan transit geçiş belgesi sayısı 36 binden 130 bine yükseldi. Transitte sınırsız belge alınacağı protokol ile güvence altına alındı. Azerbaycan tek-tip geçiş belgesi sayısında yıllar sonra artış sağlanmış, kota 35 binden 46 bine yükseltildi. Özbekistan geçiş belgesi kotası, kısa süre içerisinde 12 binden 38 bine, ücretsiz belge sayısı Temmuz ayında yapılan toplantıda yüzde 60 artış ile 10 binden 16 bine yükseltildi. Eylül ayında yapılan toplantıda Orta Asya ülkelerinden Kırgızistan ile ikili ve transit taşımaların serbestleştirilmesi kararı alındı” dedi.

İHRACATA KATKI SAĞLIYOR

Karayolu taşımacılık sektörünün tüm ülkenin hayatına vurgu yaptığına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Bugün artık dünya ticaret yolları üzerinde hâkimiyetimizi ilan ettik. Karayolu taşımacılığında yaşanan her bir sorunun çözümü, ülkemiz ihracatına ve istihdamına önemli katkılar sağlıyor. Kara yollarında fiziki altyapımızı güçlendirdiğimiz gibi kara yolu taşımacılık sektörünü düzenleyecek yasal altyapı çalışmalarına da büyük önem verdik. 19 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 119 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve bunun 689,2 milyar lirasını, yani yüzde 62'sini kara yollarımızın gelişmesine harcadık. Yatırımlarımız sayesinde hem doğu-batı koridorlarında hem de kuzey-güney akslarında altyapı ve üstyapı problemlerini büyük ölçüde çözdük” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar