İstasyonlar kapanacak

PÜİS Başkanlar Kurulu, başta bayilerin kâr payları olmak üzere tüm sorunlarını görüşerek çözüm yolları aradı. PÜİS Başkanı İmran Okumuş, “Artan maliyetler altında ezilen bayiler artık para kazanmaktan vazgeçti, yok olmamak için mücadele vermeye başladı” dedi.

Dernekler - 28-01-2022 16:29 5849 kez okundu.

İstasyonlar kapanacak

Petrol Piyasası Kanunu uyarınca 1.1.2005 tarihinden itibaren akaryakıt piyasasında dağıtıcıların ve bayilerin kâr payları, maktu bir rakam olarak belirlendi. 15 yılı aşkın bir süredir devam eden bu sistem zaman zaman aksaklığa uğrasa da, dağıtıcı ve bayileri zorlasa da bayiler ticaretlerini bir şekilde devam ettirdi.

“YOK OLACAĞIZ!”

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, “Salgının yarattığı ekonomik koşullar, petrol fiyatlarının ve dövizin hızlı yükselişi, yüzde 36’nın üzerinde hesaplanan enflasyon, girdilerde ve özellikle işçi ve enerji maliyetlerindeki artışlarla birlikte akaryakıt bayiliği ticari olarak yapılamaz hale geldi. Artan maliyetler altında ezilen bayiler artık para kazanmaktan vazgeçti, yok olmamak için mücadele vermeye başladı. Tam bu süreçte akaryakıt bayilerinin çatı kuruluşu olan PÜİS, bayilerin bu mağduriyetini ortadan kaldıracak çalışmalara başladı. Yaptığımız bu çalışmalarda amaç sadece kar payının arttırılması değildi. İstikrarın da sağlanmasıydı. Zira bu süreçte istasyonları kapatalım, eylem yapalım şeklinde farklı sesler yükseldi. Biz PÜİS olarak her zaman hükümetimizin yanında olduk. İstişareye inanan bir sendikayız” dedi.

OLUMLU KARŞILADILAR

Mevcut kâr payıyla bayilerin zarar ettiğinin altını çizen Okumuş, şöyle devam etti: “Zararımız ortadadır. Hazırladığımız raporları başta Cumhurbaşkanımız olmak üze ilgili bakanlıklar ile TBMM Enerji Komisyonu Başkanlığına ve siyasi partilerimizin grup başkanvekillerine sunduk. Daha sonra hükümetimizin ve devlet bürokrasimizin yetkili isimleriyle karşılıklı görüşmelerde bulunduk. Görüşmelerde kendilerini ikna ettik ve bayilerin bugünkü kâr paylarıyla zarar ettikleri konusunda bizimle fikir birliğine vardılar. Sorunlarımızı iyi ve doğru bir şekilde anlatırsak, kâr paylarımız ticari hayatlarımızı sürdürecek bir yapıya kavuşacaktır. 2022 yılının kayıt dışı ve kaçağın konuşulmayacağı bir yıl olacağına inanıyorum. Hükümetimizin aldığı tedbirler, olumlu sonuçlarını gösteriyor. Bir diğer önerimiz ise fabrika, şantiye, nakliye filoları gibi kullanıcıların akaryakıt tanklarına da otomasyon sistemi kurularak anlık takip edilmesiydi. Bu önerimizi de ilgili bakanlıklara ve kurumlara aktardık.

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar