Tek rakibi, kendisi!

Otokar, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket 2021 yılında da istikrarlı büyümesine devam etti. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Ciromuz yüzde 55 artışla 4,5 milyar TL’ye ve esas faaliyet kârımız da yüzde 69 artışla 1 milyar 76 milyon TL” dedi.

Otomotiv - 05-02-2022 23:10 6283 kez okundu.

Tek rakibi, kendisi!

Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, 2021 yılı finansal sonuçlarını paylaştı. Şirket, 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet göstererek Türkiye’nin yerli ve milli marka gururu olmaya devam ediyor. Otokar, 2021’i bir önceki yıla kıyasla ciro bazında yüzde 55 büyüme ile tamamladı.

KÜRESEL REKABETÇİ

İç ve dış pazarlarda faaliyetlere aralıksız devam ettiklerini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “2021 yılında ciromuz önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 artışla 4,5 milyar TL’ye ulaştı. Küresel ölçekteki rekabetçi konumumuzu koruduk. İhracatımızı 345 milyon ABD doları seviyesine çıkardık. Esas faaliyet kârımız bir önceki yıla oranla yüzde 69 artarak 1 milyar 76 milyon TL’ye, net kârımız ise 1 milyar 42 milyon TL’ye ulaştı. 2021’de ticari araç ve savunma sanayi satışlarımız ise ciromuz içinde dengeli bir dağılım gösterdi” dedi. Yeni ürün geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerinin altını çizen Görgüç, “Ar-Ge yatırımlarımız önceki yıla oranla yüzde 49 artış göstererek toplam 300 milyon TL olarak gerçekleşti. Son 10 yılda Ar-Ge harcamalarımızın ciromuz içindeki ortalama payı yüzde 8 oldu” ifadesini kullandı.

HER ZAMAN OTOKAR

Serdar Görgüç, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “13’üncü kez Türkiye’nin otobüs pazarı lideri olduk. 2021 yılında da satılan yaklaşık her iki otobüsten biri Otokar olarak tarihe geçti. Ülkemizin önemli şehir içi ulaşım ihalelerini kazandık. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir kez daha Türkiye’nin üç büyük şehrinin otobüs tedarikçisi olduk. Turizm ve servis taşımacılığının da en çok tercih edilen otobüs markasıyız. Müşterilerimize, bize duydukları güven için teşekkür ediyorum. Ticari araçta otobüsün yanı sıra 8,5 tonluk kamyon pazarında da önemli oyunculardan birisiyiz. Faaliyet gösterdiğimiz 8,5 tonluk kamyon pazarında satışlarımızı pazar büyümesinin de üzerinde arttırdık.”

İŞİMİZE ODAKLANDIK

Küresel bir marka olma hedefine emin adımlarla ilerleyen Otokar’ın bir taraftan da teknoloji ve inovasyon kabiliyetlerini geliştirmeye devam ettiğini belirten Serdar Görgüç; “10 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge harcamamız 1,6 milyar TL'ye ulaştı. Çevre, sosyal ve yönetişim konularında yaptığımız çalışmalarla 6 yıldır Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alıyoruz. Faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik konuları odağında yürütüyoruz. Yeşil Mutabakat’ın AB ile ticaretimize getirebileceği etkiler üzerinde çalışmalarımızı sürdürürken, Koç Topluluğu’nun Kültürel Dönüşüm Programı'nın önemli bir parçası olan 2050 Karbon Nötr Programını büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Bu doğrultuda alternatif yakıtlar, enerji verimliliği ve yeşil satın alma gibi konular üzerinde çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

HEDEFLERİ BÜYÜK

Otokar’ın sürdürülebilir büyümesini 2022 yılında da korumayı hedeflediklerini belirten Serdar Görgüç “Otomotiv ve savunma sanayii alanlarında küresel bir oyuncu olma hedefimizden taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ticari araçlarda yurt içindeki lider konumumuzu sürdürürken yurt dışı pazarlarda başta Avrupa olmak üzere araç sayısı ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Savunma sanayii alanında ürün ve kabiliyetlerimizi ülkemiz faydasına sunmaya devam edip, yurt dışındaki hedef pazarlarımızda varlığımızı artırmak için çalışacağız. Bu hedeflerimize ulaşmak için çalışanlarımızın özverileri gayretleri, kullanıcılarımızın güveni ve iş ortaklarımızla sürdürdüğümüz uyum ve iş birliği bizim en büyük gücümüz olacaktır” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv