Arık: “Yanlış hamle”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tahditli plakalara yönelik aldığı son dakika karar ile İstanbul’da taşımacıları karşı karşıya getirerek “Korsan”ı yasallaştırdı. Karara tepki gösteren Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) Başkan Yardımcısı Taşkın Arık, “Bakanlık bu konuda geri adım atarak, yanlıştan dönmelidir” dedi.

Dernekler - 20-03-2022 23:32 2578 kez okundu.

Arık: “Yanlış hamle”

İstanbul’da plaka tahdidi öncesi personel ve öğrenci taşımacı esnafı, araçları için D2 Yetki Belgesi alıyordu. 2019 yılında Plaka tahdit kararı alındı. Bakanlık ise tahditli araçlar için D2 Yetki Belgesi’nin 21 Mart’ta sona ereceğini açıkladı. Ancak, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın bakanlık ile yaptığı görüşmeler sonrası süre uzatıldı. Esnaf Odası, yardımlarından ötürü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel’e teşekkür ederek sürenin uzatıldığını esnafa duyurdu.

“EKMEĞİMİZİ ÇALIYOR!”

Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) Başkan Yardımcısı Taşkın Arık, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında tepkisini ortaya koydu. Arık, “Ne hikmettir ki İSAROD sürekli korsan taşımalardan yakınıyordu. Ancak şuanda kendileri ekmeğimizi çalarak korsanı yasallaştırıyorlar. Buna da Ulaştırma Bakanı ile bölge müdürünü alet ediyorlar. Ben, havaya ve terene bakan Ulaştırma Bakanımızın artık karayolu taşımalarına göz ucuyla da olsa bakmalarını arzu ediyorum. D2 Yetki Belgesi ile belirli zaman tarifesine uymaksızın seferler düzenlenebilmektedir. Bu belgeyi de turizm taşımacıları kullanır. Tahditli plaka sahipleri de personel ve öğrenci taşımacılığı yapmaktadır. Bunların turizm taşımacılığı ile uzaktan yakından alakası yoktur ama ne hikmetse bizim işimize göz dikerek korsan taşımacılık yapıyorlar ve bunu da bakanlık kararı ile yasallaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

ACİL ÖNLEM ALINMALI!

Korona Virüs Salgını ile zor günler yaşadıklarını dile getiren Taşkın Arık, açıklamasına şöyle devam etti: “2 seneye yakın bir süre araçlarımız parkta bekledi. Bu süre zarfında araçların sigortası, kaskosu, MTV’si ve personel giderleri düzenli olarak ödendi. Tam işler açıldı derken zam fırtınası çöktü üzerimize. Mazot aldı başını gitti. Yedek parça yükseldi, bakım fiyatları arttı. Turizm taşımacıları olarak artan maliyetler altında inim inim inlerken, İSAROD’un korsan taşımasıyla adeta yıkıldık. Bizim 2 liraya altından kalktığımız işe, korsan İSAROD bir lira fiyat teklifi ile işi alıp yapıyor. Ulaştırma Bakanlığı ise buna izin veriyor. Esnaf Odası’nın yöneticileri bunu birde üyelerine Ulaştırma Bakanına teşekkür ederek duyurunca, akıllara acaba bakan da korsan taşımacılarla ortak mı sorusu geliyor. Turizm Taşımacılar Derneği olarak Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun gerekli önlemleri almasını arzu ediyoruz.”

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik