Sorunu büyümeden çözelim!

Türk lojistik sektörünün çatı örgütü Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Rusya’da yaşanan sorunun son bulması için hükümetten yardım istedi. “Sorunu büyümeden çözelim” diyen UND Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ergun Bilen, aksi takdirde sorunun daha da büyüyeceğine işaret etti.

Dernekler - 25-04-2022 03:58 3553 kez okundu.

Sorunu büyümeden çözelim!

UND Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ergun Bilen, Türk şoförlerinin Rusya’da maruz kaldığı haksız uygulamaya dikkat çekerek yetkililerden sorunun çözümünü talep etti. Lojistik sektöründe geleceği inşa etmek için UND olarak var güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Bilen, hükümetinde bu konuda gerekli adımı atarak sorunu çözeceğinden emin olduklarını ifade etti.

GELECEK İÇİN!

Genel Sekreter Ergun Bilen, yazılı olarak yaptığı açıklamasında aynen şu ifadelere yer verdi: “Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) olarak Başkanımız Çetin Nuhoğlu önderliğinde yıllardır sektörümüzün bir adım öne gitmesi için taşın altına elimizi soktuk ve çalışmalar yapıyoruz. UND, hem Türkiye’de hem Avrupa’da çok önemli işler yapan ve saygı duyulan, sahadan topladıkları bilgileri kamuya sunan çok aktif olan bir dernektir. Ar-Ge bölümümüzdeki 2 dil bilen, konusunda uzman çalışanlarımız; Avrupa’dan, Orta Asya’dan, Orta Doğu’dan elde ettikleri tüm gelişmeleri ve bilgileri analiz ediyorlar. Bunları kamuyla paylaşarak gelişmelere karşı sürekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Biz bu sektörün geleceğini tasarlıyoruz. Bunu yaparken de üyelerimizin tüm sektörel sorunlarını çözmek zorundayız.

ÖNLEM ALINMALI!

Bugün Türkiye’nin ihraç mallarını Orta Asya’ya taşıyan uluslararası nakliyecilerimiz, Rusya’nın keyfi uygulamaları nedeniyle günlerdir bekletilmektedir. Rusya üzerinden ülkemize dönmeye çalışan şoförlerimiz, Rus polisinin ayrımcılığına maruz kalmaktadır. Dernek olarak yetkililerimizden bu adaletsizliğin biran önce sonlandırılması yönünde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Evet, şuanda sektörde yaşanılan bir sorun var ve hükümetimizden de çözüm geliştirmesini bekliyoruz. Nakliyeciler olarak tam zamanında sevkiyat, kritik başarı alanımızdır. Zamanında, uygun maliyetle, ürünleri teslim edersek, sektör olarak güçlü oluruz. Firmalarımızın gümrük kapılarında, sınırlarda etkinliğini artırmamız lazım. Biz bir hizmet ihracatçısı olarak, hiçbir şey ithal etmeden bileğimizin gücüyle ülkemize döviz getiriyoruz. Avrupa kadar Orta Doğu’da bizim için önemli bir Pazar. Eğer gerekli önlemleri bugün alıp, sorunlarımızı çözmek isek, mal ihraç etmek için yabancı nakliyeciye para ödeyen yani HİZMET İTHAL EDEN bir ülkeye döneriz. İhracatla kalkınan ülkemiz için yurda getirilen her kuruş çok önemlidir. Turizm gibi ülkemize döviz kazandıran Lojistik sektörü Türk ekonomisin ve ihracatının motor gücü olmaya hazırdır.”

DİĞER HABERLER
Yolcu var para yok

Yolcu var para yok

14-03-2024 - Kara

Bursa adımı attı

Bursa adımı attı

14-03-2024 - Kara

Mercedes hisselerini sattı

Mercedes hisselerini sattı

14-03-2024 - Otomotiv

Ford ile Iveco el sıkıştı

Ford ile Iveco el sıkıştı

14-03-2024 - Otomotiv

Otokar, 15'inci Kez Lider

Otokar, 15'inci Kez Lider

14-03-2024 - Otomotiv

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

Sarp, gücünü Sap’tan aldı

14-03-2024 - Lojistik

Zirveye yerleşti

Zirveye yerleşti

14-03-2024 - Otomotiv

Demiryoluna ağırlık verdi

Demiryoluna ağırlık verdi

14-03-2024 - Dernekler

Kozetur TGE aldı

Kozetur TGE aldı

14-03-2024 - Teslimatlar

Kuş olup uçuyorlar!

Kuş olup uçuyorlar!

14-03-2024 - Lojistik