İBB topluyor ama esnafa vermiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kentiçi toplu taşımacılıkta araçlarını kiralayarak çalıştırdığı özel halk otobüs işletmecilerine aylık hak edişlerini düzenli ödenmediği ortaya çıktı. İBB’den yaklaşık 5-6 aylık alacağı bulunan işletmeciler ise, piyasaya olan borçlarını ödeyemediği için icralık duruma düştü. İBB yetkilileri ise esnafa kaçamak cevap vererek ödeme yapmıyor!

Kara - 25-08-2022 18:56 3645 kez okundu.

İBB topluyor ama esnafa vermiyor!

İFLAS BAYRAĞI!

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, “Bizler yolcu taşıma sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getirirken, aylık hak edişlerimiz vaktinde ve düzenli olarak ödenmemektedir. Araç yenileme, yakıt, yedek parça, bakım-onarım ve temizlik ve de personel giderleri işletmecinin sorumluluğundadır. İBB tarafından aylık hak edişlerimizin vaktinde ve tam olarak ödenmediği için tedarikçiler ve paydaşlarımıza olan borçlarımız biriktiği gibi vaktinde ödenmeyen borçların maliyeti de daha yüksek olmaktadır. Yeni araç taksitleri ödenemediği için firmalar bizlere araç vermekten kaçınmakta ve borçlu olduğumuz iş ortaklarımız tarafından haciz işlemleri başladı. İBB’nin ödeme yapmayışından dolayı esnafımız iflasın eşiğindedir. Bugün ki ekonomik şartlara göre zaten çok yetersiz hale gelmiş hak edişlerin vaktinde ve tam olarak ödenmemesi kent hizmetini çok tabi olarak sıkıntıya sokacaktır” dedi.

ULAŞIM DURACAK

“Kent içi toplu taşıma bir kamu hizmetidir” diyen Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, şöyle devam ettiÇ “İBB’nin zamanında ödeme yapmadığı için zor duruma düşen esnaf üzerinden vatandaşın ulaşımda mağdur edileceğinin altını çizdi. Vatandaşın otobüse binebilmesi için elektronik bilet kullandığını üstüne basa vurgulayan Ovacık, “Vatandaş İBB veznelerine parasını yatırarak elektronik biletleri için biniş hakkını alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaştan parayı peşin alıyor, taşımacı esnafa hak edişini düzenli yapmıyor. Esnafımızın içeride ciddi meblağlarda alacağı var. Hak ediş ödemelerinin vaktinde yapılmaması, şoför personel bulmamızı zorlaştırdığı gibi araçların bakım ve onarımlarını yaptıramamamıza ve dolayısıyla sefer kayıplarının çoğalmasına neden olmaktadır. Bu şartlar da işi artık daha fazla sürdürebilme imkânımız kalmadığı için kamu hizmeti aksayacak ve bunun sorumlusu da asla biz olmayacağız.’

BİRAZ SABRET!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ise, kentiçi toplu taşıma hizmeti veren otobüs işletmecilerinden anlayış ve sabır talep etti. Genel Sekreter Can Akın Çağlar, “Taşımacı iş ortaklarımızın sorunlarını biliyoruz. Çözümü noktasında da Esnaf Odamız öncülüğünde şirket yöneticileri ile istişareler yapıyoruz. Ekonomik sorun yaşayan esnafımızı da anlayışla karşılıyoruz. Özel halk otobüs işletmecilerini her ortamda dinliyoruz. Araçların yaşını, onlardan gelen talepler doğrultusunda uzattık. Altını bir kez daha çizmek isterim ki, ulaşım hizmeti yükünü birlikte paylaşarak yol almak istiyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. Büyükşehir Belediyesi olarak her ortamda taşımacı esnafımızın lehine çalışmalar yapıyoruz. Finansal konularda karşılıklı görüşerek çözüm yolu arıyoruz. Tüm bunları sabrederek hep birlikte aşacağız” ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar