Kılıçlar çekildi!

Genel seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kaldı, liderler ise sahaya inerek vatandaşın dertlerini dinliyor. Otobüsçü esnafını ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “5 liralık mazot oldu 30 lira, vatandaş otobüse binmekten çekiniyor. İstanbul - Ankara arası otobüs bilet fiyatı 400 lira, 400 de geliş 800 lira az para değil” dedi.

Kara - 19-09-2022 20:16 3790 kez okundu.

Kılıçlar çekildi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında, otobüs işletmecileri ile bir araya geldi. Esnafın akaryakıt fiyatlarından şikâyetçi olduğunu söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin neresine gitseler aynı dertle karşılaştıklarını söyledi.

ORTA DİREK YAŞAMALI

Sosyal devletin esnafına sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Sizin batmamanız lazım. Hadi battınız diyelim ne olacak? Adam yürüyerek mi gidip gelecek? Sizin kazanmanız lazım. Orta direği siz temsil ediyorsunuz. Rahmetli Özal, orta direk üzerinde dururdu. Orta direği temsil eden sizsiniz. Esnaftır, kahveci esnafı, pastacı esnafı, şoför esnafıdır... Hizmetinizin karşılığında bir para almanız lazım. Devlet size diyorsa ki; Bundan az ücret alacaksın, eyvallah. Devletime saygılıyım, eğer ondan almayacaksam parasını sen vereceksin. Niye parasını devlet verecek? Çünkü Anayasa diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laik, sosyal, hukuk devletidir. Eğer ben sosyal devletsem, sosyal devlet fakirin fukaranın, işte emeğiyle geçinenin yanında olandır. Zenginin yanında olan devlete, sosyal devlet denmez.”

ŞİMDİ DEVİR DEĞİŞTİ

“Siyasi partiler devleti yönetirler, devleti yönetirken de bizim ödediğimiz paraları harcarlar” diyen Kılıçdardoğlu, “Çocuk doğduğu andan itibaren vergi verir. Altına bez alır, KDV ödersiniz. Elektrik yandığında 4 çeşit, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödersiniz. Bütün devletler vergi alır ama o vergiyi ekonomi büyüsün diye harcarlar. Başka türlü harcama yetkileri yoktur. 27,5 yıl devlette çalıştım. Herkes beni SSK Genel Müdürü diye bilir ama benim bütün hayatım Maliye Bakanlığı’nda geçti. Son dönemde ben SSK Genel Müdürü oldum. Vergi toplanır, paralar harcanır, israf nasıl önlenir bütün hayatımız bunun üzerine geçti. Şimdi ödediğimiz faiz, anaparayı geçmişse bir dert vardır orada. Faiz, anaparayı geçmiş vaziyette. Peki nasıl büyüyeceksiniz. Elin oğluna, tefeciye teslim olmuş vaziyettesiniz. Orta sınıf tamamen yok ediliyor. Eskiden zenginden alıp fakire verilirdi, şimdi devir değişti, fakirden alıp zengine veriyoruz. Akıl alacak şey değil” ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv