TREDER umut oldu

Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından harekete geçen treyler sektörünün temsilcisi TREDER, Afet Treyleri’ni üretti. Deprem için üretilen araç; sağlık, hijyen, barınma, beslenme, enerji gibi temel ihtiyaçları karşılıyor.

Treyler - 22-07-2023 14:31 697 kez okundu.

TREDER umut oldu

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Yalçın Şentürk, her konuda Türk halkının yayında olduklarını açıkladı. Depremin ardından TREDER olarak kısa sürede organize olduklarını ifade eden Şentürk, “İş makinesi ve prefabrik evlerin taşınması için araçlarımızı tahsis ettik. Akdi ve nakdi yardımlarımız artarak devam etti. Son olarak da Hatay’da iki okulda Robotik Kodlama Sınıfı açtık. Biz birlikte güçlüyüz ve halkımız için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

GÖNÜLLÜ YAPTILAR

Yerli ve milli imkânlarla Afet Treyleri’ni geliştirdiklerinin altını çizen TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, bunun da dünya da örneğinin olmadığını ifade etti. Şentürk, “Ülkemiz coğrafik yapısı itibariyle ciddi afetlere maruz kalıyor. Son deprem felaketi gösterdi ki afetlere yeteri kadar hazır değiliz. Afetlere hızlı bir şekilde müdahale etmek ve oradaki ihtiyaçları karşılamak için bu ülkenin sanayicileri olarak tamamen yerli ve milli imkânlarla böyle bir projeye imza atmaya karar verdik. Gönüllülük esasıyla gerçekleştirilen projede TREDER üyesi firmalar ve tedarikçiler yer aldı. Afet Treyleri’ni örnek olsun diye geliştirdik. Dünyada bir benzeri daha yok. Afet Treyleri sayısını arttırabiliriz. Devletimizden gelecek talep üzerine Afet Treyleri’ni ilgili kurumlara bağışlayacağız” ifadesini kullandı.

ARAÇTA YOK YOK!

Çağın teknolojisinden de faydalanılarak üretilen tam otomatik Afet Treyleri’nde saatte 600 ekmek üretilirken aynı anda 600 kişilik çorba da pişirilebiliyor. Araçta 22 tane malzeme dolabı yer alıyor. 2 ton atık su, 2 ton temiz su deposu var. Tuvaletler uçaklarda ve yatlarda kullanılan sadece 0.5 kuvvetli bir vakum sistemi ile çalışıyor. Doktor muayene odası ve burada ilaçların muhafaza edebileceği ısıtıcılar, soğutucular mevcut. Öte yandan Treylerin çatısı 20 kWh güneş enerji panellerinden oluşuyor. Dışarıya da bir enerji ihtiyacı olursa diye ilave 50 kWh jeneratör ilave edilmiş. 20 kişilik telefon şarj ünitesi de bulunan araçta makine, ekipman odasında ayrıca dikkat çekiyor. Oda içerisinde; delici, kırıcı, gaz maskesi, yangınla mücadele gibi her türlü ekipman yer alıyor.

DİĞER HABERLER
Belarus’a hızlı çözüm

Belarus’a hızlı çözüm

06-11-2024 - Lojistik

2 bin kişilik istihdam

2 bin kişilik istihdam

06-11-2024 - Lojistik

Güç birliği yaptı!

Güç birliği yaptı!

06-11-2024 - Lojistik

Bu gurur Türkiye’nin!

Bu gurur Türkiye’nin!

06-11-2024 - Otomotiv

İlk çekicisini teslim etti

İlk çekicisini teslim etti

06-11-2024 - Otomotiv

Isuzular, Kırşehir’de

Isuzular, Kırşehir’de

05-11-2024 - Teslimatlar

Anahtar elimizde!

Anahtar elimizde!

01-11-2024 - Dernekler

Enersini güneşten aldı

Enersini güneşten aldı

01-11-2024 - Lojistik

40 adet aldı

40 adet aldı

01-11-2024 - Teslimatlar

Filo Scania ile büyütüyor

Filo Scania ile büyütüyor

01-11-2024 - Teslimatlar