Güneş balçıkla sıvanmaz!

Karayolu yolcu taşımacılık sektöründe kendi imkânlarımızla yap-işlet-devret modeli ile inşa ettiğimiz otogarımızın işletmeciliğini, 2019 yılından buyana da bildiğiniz üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletmektedir. Otobüsçüler olarak bizler, İBB’nin kiracılarıyız. Yaşadığımız bir sıkıntının çözüme kavuşması için de 25 Nisan 2024 tarihinde Büyük İstanbul Otogarı Lojistik Yönetimi ve Terminaller Müdürü Tuğba Yılmaz Soylu’yu makamında ziyaret ettik.

Kara - 26-04-2024 17:23 1184 kez okundu.

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Tuğba Hanım ile yapmış olduğumuz görüşmede peron kullanım süresi aşımı nedeniyle uygulanan cezaların büyük rakamlara ulaştığını ve bu durumun firmalara maddi olarak büyük zarar verdiğini dile getirdik. Kesilmiş bu cezaların iptali konusunda yardımlarını talep ederek, peron kullanım süresinin de 120 dakikaya çıkarılması ricasında bulunduk. Bizleri can kulağıyla dinleyen ve çözüm için de adım atan Tuğba Hanım’a ayrıca misafirperverliğinden dolayı da şahsım ve otogar esnafımız adına teşekkür ederim.

Bir otobüsün perona çıkıp yolcusunu aldıktan sonra çıkış gişelerine ulaşma süresine kadar olabilecek tüm ihtimalleri toplantıda dile getirdik. Talebimizin peron kullanım süresinin 120 dakikaya çıkarılması yönünde olduğunu ifade ettik. Tuğba Hanım bu talebi üst yetkililere ileteceğini,   olumlu olması için de elinden gelen her şeyi yapacağını bizlere aktırdı. Sektör mensupları olarak bizde bu talebimizin olumlu karşılandığını düşünerek, makamdan ayrıldık.

Konunun çözüm haberini beklerken, aynı günün akşamı Tuğba Hanım tarafından arandım. Büyük bir sevinçle telefonu açtım. “Talebiniz karşılık buldu, sorun çözüldü” ifadesini duymayı arzu ederken, maalesef ki Tuğba Hanımı üzen, benim ise büyük bir mahcubiyet yaşadığım bir haber aldım. “Toplantıda masaya yumruğumuzu vurduk. Kesilen cezaları iptal edin, sürede mutlaka 2 saat olmalıdır deyip, postamızı koyup çıktık” demişiz güya biz otogar esnafına!. Bu cümleleri de Tuğba Hanımın kulağına bizlerin ağzından aktarmışlar.

Arkadaşlar böyle bir şey kesinlikle olmadı!... Tekrar söyleme gereği duyuyorum; Güler yüzüyle karşılayan Tuğba Hanım, samimi bir şekilde bizleri can kulağıyla dinledi. Çözüm noktasında da esnafın yanında olduğunu beyan etti. Bizler de medeni bir şekilde sorunlarımızı iletip çözüm istedik. Günün sonunda maalesef ki sektörümüzün kanayan yarasına bir kez daha tanıklık ettim. Sektörle hiç alakası olmadığı halde otogar içerisinde kendine yer edinmiş bazı şahıslar, bu görüşmeyi sabote etti. Bu tür olumsuz tutumlar içerinde bulunan kişileri aramızdan ayıklayıp, otobüs camiasından uzaklaşmalarını sağlamak sektörün en büyük kazanımı olacaktır.

Kadir Başboğa

DİĞER HABERLER
Ulaşım Gazetesi yazdı, Ekrem İmamoğlu çözdü

Ulaşım Gazetesi yazdı, Ekrem İmamoğlu çözdü

02-05-2024 - Kara

İlerlemeye devam

İlerlemeye devam

28-04-2024 - Lojistik

Kaldırın engelleri!

Kaldırın engelleri!

28-04-2024 - Dernekler

Türkiye turuna çıktı

Türkiye turuna çıktı

28-04-2024 - Otomotiv

Öğrenciye otobüs bedava!

Öğrenciye otobüs bedava!

28-04-2024 - Güncel Haber

Avrupa’nin lideri Türkiye!

Avrupa’nin lideri Türkiye!

28-04-2024 - Otomotiv

Bakanlık göz açtırmadı

Bakanlık göz açtırmadı

28-04-2024 - Kara

İlk 11’e girdik!

İlk 11’e girdik!

28-04-2024 - Lojistik

Romanya’da şube açacak

Romanya’da şube açacak

27-04-2024 - Lojistik

Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik