Kabul edilemez ceza!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğini yaptığı Büyük İstanbul Otogarı’nda belirlenen süre içinde çıkmayan otobüslere, peron cezaları kesilmeye başladı. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, kesilen cezaların kabul edilemeyeceğini dile getirerek, sürenin uzatılması gerektiğini söyledi.

Dernekler - 26-04-2024 19:35 1200 kez okundu.

Kabul edilemez ceza!

BİRLİKTE DOĞRUYU BULALIM

Konuya ilişkin Ulaşım Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, konuyla ilgili bizzat çalışmalara başladıklarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bu konuda esnafın yanında olacağını dile getiren Yıldırım, kısa sürede otobüs camiasına mutlu haberi vereceklerinin altını çizdi. Yıldırım, “Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörü tarihi boyunca hiçbir zaman destek almadan kendi öz kaynakları ile günümüze kadar gelmiştir. Bugün Türkiye’nin kalbi konumundaki otogarı bile sektör mensuplarımız kendi öz kaynakları ile yapmıştır. Topkapı Garajı’nda hizmet verirken, yap-işlet-devret modeli ile yapılan Büyük İstanbul Otogarı’nda işletme süresi 2019 yılı itibariyle Büyükşehir Belediyemize devredildi. O günden bugüne de işletmeciliğini İstanbul Büyükşehir Belediyemiz yapmaktadır. Yazıhane işletmecilerimizde Büyükşehir Belediyesinin kiracısıdır” ifadesini kullandı.

KRİZİN VURDUĞU OTOBÜSÇÜ

Büyük İstanbul Otogarı’nın Türkiye ulaşımının kalbi konumunda olduğunu ifade eden Mustafa Yıldırım, amaçlarının hizmet olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Otobüsçünün artan maliyetler altında ezildiğini ifade eden Yıldırım, “Peron bekleme süreleri ise 60 dakika olarak uygulanmaktadır. Otobüs kaptanlarımız 60 dakikayı bir dakika bile geçirse, işletmecilerimize ciddi oranda cezalar yazılmaktadır. Bu kabul edilir bir durum değildir. İstanbul 81 vilayetin toplanma noktasıdır ve tüm Türkiye geneline Büyük İstanbul Otogarı’ndan seferler düzenlenmektedir. Hem bizim hem de belediyemizin amacı hizmet olduğuna göre bu cezalar gerçekten kabul edilir değildir. Ülke olarak zorlu bir ekonomik dönemeçten geçiyoruz. Gelirimiz ile giderimiz bir birini karşılamamakta, bir de buna bu cezalar eklendiğinde otobüsçünün halini hiç düşündünüz mü?” diyerek sektörün içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.

GELİN YÜZLERİ GÜLDÜRÜN

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamasına aynen şöyle devam etti: “Sektör mensuplarımızın yaşadığı sorunun çözümü boynumuzun borcudur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi’nde de konuyu gündeme getirdik ve arkadaşlarla hep birlikte çözüm için kolları sıvadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ile görüşme talebimiz var. Kendilerine otobüsçümüzün içinde bulunduğu darboğazı anlatarak cezaların silinmesi talebini ileteceğiz. Ayrıca sürenin uzatılmasını da talep edeceğiz. Otogar Peron cezalarının affedilmesi ve sürenin uzatılması, şu darboğaz da otobüs camiamızın yüzünü güldürecektir. Cezanın amacı, aynı hatanın tekrarını önlemektir. Buradan ciddi anlamda gelir elde etmek değildir. Ben inanıyorum ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’da benimle aynı görüştedir ve otobüsçünün yüzünü güldürecek.”

DİĞER HABERLER
Ulaşım Gazetesi yazdı, Ekrem İmamoğlu çözdü

Ulaşım Gazetesi yazdı, Ekrem İmamoğlu çözdü

02-05-2024 - Kara

İlerlemeye devam

İlerlemeye devam

28-04-2024 - Lojistik

Kaldırın engelleri!

Kaldırın engelleri!

28-04-2024 - Dernekler

Türkiye turuna çıktı

Türkiye turuna çıktı

28-04-2024 - Otomotiv

Öğrenciye otobüs bedava!

Öğrenciye otobüs bedava!

28-04-2024 - Güncel Haber

Avrupa’nin lideri Türkiye!

Avrupa’nin lideri Türkiye!

28-04-2024 - Otomotiv

Bakanlık göz açtırmadı

Bakanlık göz açtırmadı

28-04-2024 - Kara

İlk 11’e girdik!

İlk 11’e girdik!

28-04-2024 - Lojistik

Romanya’da şube açacak

Romanya’da şube açacak

27-04-2024 - Lojistik

Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik