İSTAB’ın birlik beraberlik iftarı

Bu yıl 25’inci kuruluş yılını da kutlayan İSTAB’ın geleneksel iftarı, davetli akınına uğradı. Başkan Karakış, iftarın ardından yaptığı konuşmada, sektör mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Dernekler - 08-06-2017 14:56 9690 kez okundu.

İSTAB’ın birlik beraberlik iftarı
İstanbul Servis Taşımacıları Birliği’nin (İSTAB) gelenekselleşen iftar yemeğinin sponsoru bu yıl da Anadolu Isuzu . Geleneksel iftar, 7 Haziran Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası’na ait (İTO) Üsküdar Kandilli’de bulunan Cemile Sultan Yalısı’nda verildi. İftar davetine İTO ve İSTAB yönetim kurulu başkan ve üyelerinin yanı sıra, sektörden sivil toplum kuruluşları ve esnafın katılımının yoğun ğu görüldü.
İftar açılışının ardından, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakış ve Anadolu Isuzu Otobüs İş Birimi Direktörü Tunç Karabulut, birer konuşma yaptılar.
 
DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ İSTANBUL
“Bugün, geleneksel hâle gelen İSTAB iftarındayız. İSTAB’ın çok değerli Başkanı Ahmet Karakış ve yönetimi tebrik ediyorum. Tabii her yıl ğu gibi bu yıl da iftarın sponsoru Anadolu Isuzu” diyerek sözlerine başlayan İTO Başkanı Çağlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu akşam İstanbul’un en güzel yerindeyiz. Hep söylerim, 8 bin 500 yıllık tarihin ğu bir şehirdeyiz, dünyada ortasından deniz geçen tek şehirdeyiz. Napolyon Bonapart, ‘dünya tek bir devlet olsa, başkenti mutlaka İstanbul olurdu’ demiş. Yunan mitolojisinde, aşıklar şehri, Peygamber Efendimiz’in methiyesine mazhar olmuş bir şehirdeyiz. Tüm katılımcıları sevgi ve saygı ile karşılıyorum, hoş geldiniz diyorum.”
 
“İSTAB, 25 YILDIR SEKTÖRDE ÖNCÜ”
İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakış ise, Ramazan’ın sevgi ve paylaşma ayı ğunu vurgu yaparak, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bağlarımızı güçlendirdiğimiz bu mübarek iftar sofrasında bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” . İSTAB’ın kuruluşunun bu yıl 25’inci yılını kutladığını belirten Ahmet Karakış, şunları söyledi: “Değerli meslektaşlarım, İSTAB, 1992 yılında kuruldu. Yani bundan tam 25 yıl önce. Sektörümüzü geliştirmek düşüncesinde olan meslektaşlarımız bir araya gelerek İSTAB’ı kurdular. Bugün sektörümüzün en etkin sivil toplum örgütü olarak her platformda önce çıkıyoruz. Çeyrek asra imza attığımız bu yılda, İSTAB, sektörün sorunlarını tespit eden, çözüm üreten sektörün gelişimi için çaba harcayan, sektörün standartlarını belirleyen bir konma geldi. Bu anlayış doğrultusunda şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”
 
HAK MAĞDURLARINA MÜJDE VERDİ
Sektördeki gelişmeleri aktaran İSTAB Başkanı Karakış, “Sizlerle yaptığımız istişare toplantılarıyla bilgilendiriyoruz. Bir kaç maddeden bahsetmek istiyorum. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin çıkardığı yönergede, kapsam içine alınmayan üniversite ve alışveriş merkezlerini kapsam içine alınmasını sağladık. 25 Mayıs’tan önce hak mahrumiyeti yaşayan arkadaşlarımız; 01.04.2013 ve 24.05.2015 tarihleri arasında bir sefer yol belgesi alan araçlara, kartları verilecek. Böylece bu mağduriyet bir nebze giderilmiş olacak” diye konuştu.

BAYRAMDAN SONRA 1 AY EK SÜRE
Servis araçlarının plakaları tek harf serisi altında toplanacağını söyleyen Ahmet Karakış, taşıt kartlarını almamış taşımacılara da 30 gün ek süre tanındığını belirtti. Karakış, “ Bu en son UKOME kararı alındığı tarihten itibaren geçerli olacak. Ancak yaptığımız görüşmede İstanbul Toplu Ulaşım Müdürlüğü, kararın henüz yazılmadığını, yayın tarihinin de bayramı bulacağını söylediler. Yani Ramazan Bayramı’ndan sonra 1 aylık bir süre var.” .
 
 
ARAÇ YAŞLARI, 15’TEN 19’A ÇIKARILDI
İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Karakış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “25 koltuk ve üzeri araçların yaşının 15’ten 19’a çıkarılmasına karar verildi. Alt yüklenici yani esnaf kardeşlerimizle yapacağımız sözleşmelerin ana hatları, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) tarafından belirlenecek. Bu konuda ve diğer konularda sektördeki gelişmeler ile ilgili bilgileri sizlere ilerleyen günlerde ileteceğiz. Sektörün sorunlarını çözmek için çok ciddi gayret gösteriyoruz. Bazen haftada bir kaç sefer İBB Toplu Ulaşım Müdürlüğü’ne gidiyor, saatler süren toplantılar, çalışmalar yapıyoruz. Tabi bunu yalnız yapmıyoruz bir çok konuda Esnaf Odası’yla birlikte çalışıyoruz. Sorunlarla birlikte mücadele ediyoruz. İTO ile birlikte çalışıyoruz. Sektörün sorunlarını en üst makamlara taşımamızda yardımcı olan ve bizzat kendisi görüşen İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a da huzurlarınızda şahsım ve İSTAB yönetim kurulu ve tüm sektör adına teşekkür ediyorum.”
 
“PLAKA TAHDİDİNDEN VAZGEÇMEYİZ”
Plaka tahdidi taleplerinin sürdüğünü belirten Ahmet Karakış, “Plaka tahdidi talebimizden vazgeçmiş değiliz. Her fırsatta bu konudaki talebimizi ve haklılığımızı anlatmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızı hedeflerimizi gerçekleştirinceye kadar sürdüreceğiz. Değerli meslektaşlarım, biz büyük bir aileyiz. Birlikte mücadele verirsek, sonuca ulaşacağımıza inanıyorum” .

KARAKIŞ, ISUZU’YA ŞÜKRANLARINI SUNDU
Gelenekselleşen İSTAB iftarına yıllardır destek olan Anadolu Isuzu’ya teşekkür eden Karakış, “Bugüne kadar eski Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Müdürü Fatih Tamay hep bizi destekledi ve yanımızda . Kendisi bugün de bizim yanımızda, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel birlikteliğimizin devamını sağlayan Anadolu Isuzu Otobüs İş Birimi Direktörü Tunç Karabulut beyefendiye de teşekkürlerimizi sunuyorum. Kıymetli misafirler, bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Hep birlikte nice Ramazanlar diliyorum. Ramazan bayramınızı da şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

 
İSTAB’IN 25. YAŞINI KUTLADI
Anadolu Isuzu Otobüs İş Birimi Direktörü Tunç Karabulut ise, şunları söyledi: “Değerli konuklar, sevgili İSTAB ailesi. Gelenekselleşen bu iftar yemeğinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere şahsım ve Anadolu Isuzu adına hoş geldiniz diyor, Ramazan ayının ülkemize ve sektörümüze birlik, beraberlik ve huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Bu güzel organizasyonda bizlere bu fırsatı veren İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakış ve yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl ayrıca İSTAB’ın 25’inci yılı, Sayın Ahmet Karakış nezdinde 25’inci yılınızı da kutluyorum.
 
FATİH TAMAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
Şu anda aramızda olan, Anadolu Isuzu’ya 35 yılını vermiş olan Sayın Fatih Tamay’a da sektöre ve firmamıza verdiği destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, birikimlerini ve tecrübesini sektör için kullanmaya devam edecektir.
Değerli dostlar, Anadolu Isuzu olarak bizler hem ürettiğimiz ürünlerle hem de verdiğimiz hizmetlerle her sektörün içinde, sizlerin yanında k. Bundan sonra da sizlerin yanında ve sizlerin çözüm ortağı olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Katılımınız için teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden kutluyorum.
 
 
 
 
 
 
 
DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar