AK Partili Muş: Taşımacıya destek şart

Ulaşım Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Purtuloğlu, özel halk otobüs işletmecilerinin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması için sahaya indi. İstanbul'da faaliyet gösteren şirket başkanları ile ortak hareket eden Purtuloğlu, "Sektörün talepleri var ve bu taleplerin çözümü için hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

Kara - 04-07-2017 12:38 5473 kez okundu.

AK Partili Muş: Taşımacıya destek şart

Özel halk otobüslerinde KDV oranının düşürülmesi, 2918 sayılı kanunda tanımının yapılması, ÖTV’siz akaryakıt temini ve ücretsiz taşımacılık bedellerinde iyileştirmenin yapılması için Ulaşım Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Purtuloğlu, AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile toplantı yaptı. Cevahir Otel'de yapılan toplantıya İstanbul'da faaliyet gösteren 6 şirket başkan ve yöneticileri de katıldı.

KARMAŞA ORTADAN KALKMALI

Toplantının açılış konuşmasında sözlerine özel halk otobüs tanımıyla başlayan İsmail Purtuloğlu, Karayolları Trafik Kanunu'nda bütün taşıtların tanımı yer alırken, özel halk otobüs tanımının bulunmamasının sektörde üzüntü yaşattığını kaybetti. Kurum ve kuruluşlarda alınan idari ve yargı kararlarında özel halk otobüsü ibaresinin yer aldığının altını çizen Purtuloğlu, kanun kapsamında olmaması nedeniyle sorun yaşandığına işaret etti. "Bu nedenle 2918 sayılı kanun kapsamına belediye ruhsatı sahibi özel halk otobüsü tanımının eklenmesini istemekteyiz" diyen İsmail Purtuloğlu, halk otobüs işletmecilerinin taleplerini de şöyle sıraladı:

ESNAFA DESTEK ŞART

"Özellikle İstanbul'da özel halk otobüslerinin taşıdığı yolcunun yüzde 40'ı indirimli, yüzde 20'si ise ücretsiz taşımalardır. Bu da gelir gider dengelerinde olumsuzluk yaşanmasına neden olmaktadır. Belediye ruhsatlı özel halk otobüslerinin günlük ihtiyacı kadar ÖTV’siz akaryakıt temini noktasında gerekli düzenlemeler yapılarak, esnafın rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Yine ÖTV'siz yakıt ile birlikte mevcut yüzde 18 olan KDV oranının düşürülmesi veya uygun hale getirilmesinin yanında ücretsiz taşıma desteğinin yeniden gözden geçirilerek, iyileştirilmesi daha kaliteli hizmetin devamı açısından kça önemlidir. Aksi halde borç batağında olan esnaf, can çekişmeye devam eder."

ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, konulara vakıf ğunu ve sektörün haklı taleplerinin yerine getirilmesi noktasında gerekli çalışmaları yapacağının sözünü verdi. "Taşımacılıkta mağdur olan işletmecilere muhakkak destek verilmelidir" diyen Mehmet Muş, "İsmail Purtuloğlu ile dostluğumuz uzun yıllara dayanmaktadır. Kendisi bana sektörün yaşadığı sorunları bir bir anlattı ve bu toplantının da ev sahibi yine İsmail Purtuloğlu'dur. 2918 sayılı kanunda halk otobüsü tanımı başta olmak üzere ÖTV, KDV ve ücretsiz taşımalardaki iyileştirmeler konusunda bizzat çalışmayı yaparak ilgili kurumlara aktaracağım. Sizler, ilgili belediyeler adına kamu hizmetini yerine getiriyorsunuz. Bu hizmetin daha sağlıklı işleyebilmesi için de haklı taleplerinizin biran evvel yerine getirilmesi lazım" ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv