Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul`a inşa edilen üçüncü havalimanın hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’ndaki çok sayıda terminalin fuar merkezleri olarak Türkiye`ye hizmet etmesini istediklerini açıkladı. Bakan Arslan, “Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız görüşmeler ve istişareler de bu yönde” dedi.

Hava - 09-08-2017 21:43 15306 kez okundu.

Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılacak

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanının faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı fuar alanı olarak hizmet verecek. Bakan Arslan, aynı uçuş koridorlarını kullanacakları için iki havalimanının aynı anda hizmet vermesinin imkânsız olacağını söyledi. Bakan Arslan, 200 milyon yolcuya hizmet edecek bir havalimanının hizmete girmesiyle diğerine ihtiyaç duyulmayacağını ifade etti.

CİDDİ GELİR ELDE EDECEĞİZ

“Daha önce de söylemiştim; Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın görüşleri de kesinlikle buranın bir yapılaşmaya açılmaması yönünde” diyen Bakan Arslan, buranın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenerek küçük uçakların, jetler ve eğitim uçaklarının inebileceği bir yer haline getireceklerini açıkladı. Limanda çok sayıda terminal ğunun da altını çizen Bakan Arslan, bu alanlarında özellikle fuar merkezi olarak hizmet etmesini için dizayn edileceğini belirtti. Bakan Arslan, “Dünyanın birçok ülkesinde ekonomiyi ayakta tutan fuar merkezleridir. Dünya çapında fuarlar yaparsanız, bunlar ekonomik olarak ülkeye çok ciddi girdi sağlar. İnsanlar fuar organizasyondan dolayı geliyor, gelir elde ediyorsunuz. Bir diğer konuda oraya gelen dünya çapındaki bütün ticaret erbapları ülkenizdeki potansiyel veya mevcut ticaret erbabıyla orada yüz yüze görüşüyor, ticari bağlantılar kuruyorlar. Dolayısıyla fuar merkezi olarak hizmet etmesini öngörüyoruz” .

KESİNLİKLE KONUTA AÇILMAYACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, açıklamasına şöyle devam etti: “Nasıl Almanya dünyanın konferans ve fuarcılıkta en çok para kazanan ülkesiyse, Türkiye’yi de bu alanda rekabete açıyoruz. Burada dünyanın bir çok ülkesiyle rekabet edilebilecek bir fuar merkezi kurulacak. Kesinlikle içinde AVM’leri olan, konutları olan bir yapılaşmaya gidilmeyecek. Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın da talimatları bu yönde, bizim de çalışmalarımız da bu yönr. Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız görüşmeler ve istişareler de bu yönde, herhangi bir şekilde imara açılıp, buralarda alışveriş merkezleri veya konutlar yapılması söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a olan hassasiyetini herkes biliyor, dolayısıyla buranın özelikle İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olmasıyla ilgili irade o konuda tam, bir tereddüt yok.”

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar