Boğazları kazanca çevirdik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Demirde bekleme süresinin 48 saatten 168 saate çıkartılmasıyla ülkemize yıllık 500 milyon dolar civarında döviz girdisinin sağlanacağını açıkladı.

Deniz - 11-08-2017 12:33 8762 kez okundu.

Boğazları kazanca çevirdik

Mevzuat gereği 48 saatlik demirde bekleme süresi içinde özellikle uğraksız geçiş yapan gemilerin yakıt, kumanya, yedek parça ve benzeri ihtiyaçları ile arıza onarımı ve personel değişimi gibi zorunlu gereksinimlerini karşıladıklarını dile getiren Bakan Arslan, maliyetler nedeniyle hiçbir geminin demir yerinde olması gerekenden daha fazla beklemediğini anlattı. Bakan Ahmet Arslan, Türk boğazlarından günde ortalama 125 geminin geçiş yaptığını belirtti. Bakan Arslan, Türk boğazlarından geçen gemilerin yaklaşık yüzde 60'ının yabancı limandan yabancı limana giderken uğraksız geçiş yaptığını, yüzde 40'ının ise yabacı limandan Türk limanına veya Türk limanından yabancı limana sefer yapan gemilerden oluştuğunu söyledi.

GEMİ BAKIMLARIDA TÜRKİYE'DE

Demirde bekleme süresinin 48 saatten 168 saate çıkartılmasıyla gemi acente ve sahiplerine operasyonel esneklik sağlandığına işaret eden Arslan, "Bu sayede gemi adamı değişimi, yakıt, kumanya, yedek parça ikmali, ufak çaplı bakım onarım ve benzeri işlemler yabancı ülke limanları yerine ülkemizde yapılmasının önü açılmıştır. Bunun sonucunda da ülkemize yıllık 500 milyon dolar civarında döviz girdisinin sağlanması öngörülüyor" diye konuştu. Arslan, bu kapsamda yakıt ikmali konusunda faaliyet gösteren sektörlere de önemli ölçüde ekonomik katkı ve istihdam artışı sağlanacağını bildirdi.

DENİZ TRAFİĞİ KONTROL ALTINDA

Bakan Arslan, deniz trafiğinin düzenlenmesi ve 24 saat izlenmesinin Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) tarafından yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu: "Demirleme bölgelerinin yeterli olmama ihtimali göz önünde bulundurularak bu konuda bir çalışma başlattık. Konuya ilişkin liman başkanı, kılavuz kaptan, VTS operatörü ve Bakanlığımız uzmanlarından oluşan bir komisyon marifetiyle konu yerinde incelendi. Komisyon tarafından yapılan bu çalışmalar neticesinde, mevcut demir sahalarının etkin kullanılması durumunda gerekli ihtiyaca cevap verebileceği, demir sahasındaki trafik yoğunluğunun artması durumunda, trafiğin yönetilmesi için gemilerin bölgede bulunan diğer mevcut demirleme sahalarına yönlendirilebileceği veya mevcut demirleme sahalarının genişletilebileceği öngörüldü."

DİĞER HABERLER
Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar

Almanya’da rekor kırdı

Almanya’da rekor kırdı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımcılar gaza geliyor!

Yatırımcılar gaza geliyor!

04-04-2024 - Güncel Haber

Afrika’ya yöneldi

Afrika’ya yöneldi

04-04-2024 - Lojistik

Rota yeniden oluşturuldu

Rota yeniden oluşturuldu

04-04-2024 - Lojistik

Firmalar işine odaklandı

Firmalar işine odaklandı

04-04-2024 - Otomotiv

Man kazançları iyi!

Man kazançları iyi!

03-04-2024 - Otomotiv

TET Global yolunda

TET Global yolunda

03-04-2024 - Teslimatlar